• Martine Visser neemt op 9 februari afscheid als raadslid.
• Martine Visser neemt op 9 februari afscheid als raadslid. Foto: Mimi van Rossem

Martine Visser (CDA) gaat de gemeenteraad verlaten: ‘Wat ik doe, wil ik goed doen’

Algemeen 856 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • In de raadsvergadering van 9 februari aanstaande neemt Martine Visser afscheid van de gemeenteraad. Maar liefst 13 jaar heeft zij zich voor het CDA in gezet als raadslid, eerst voor Leerdam en na de herindeling voor de gemeente Vijfheerenlanden. Zij wordt opgevolgd door partijgenoot Arie den Besten. 

Vorig jaar, voorafgaande aan de gemeenteraadsverkiezingen, vertelde Martine al aan deze krant dat zij erg in twijfel heeft gestaan of zij zich weer verkiesbaar wilde stellen. Na drie periodes waarin zij zich met veel plezier en zich zeer gedreven heeft ingezet voor de gemeente vroeg zij zich af of zij verder wilde als raadslid. Martine besloot toch nog voor een periode te gaan, omdat zij vond dat haar werk in de raad nog niet klaar was. 

Dat zij nu een jaar na de verkiezingen alsnog heeft besloten te stoppen met haar werk in de raad is niet omdat zij vindt dat het werk nu klaar is, maar omdat het raadslidschap zeer moeilijk te combineren is met haar nieuwe baan als uitvaartbegeleider. 

‘Wat ik doe, wil ik goed doen’
Martine vertelt over dit besluit het volgende: “Ik wil dat wat ik doe, goed doen. En mijn werk in de uitvaart, mijn werk als coördinator en bestuurder van de Voedselbank en de taken als raadslid als raadslid vallen gewoonweg niet te combineren. Je kan maar op één plaats tegelijk zijn. Werken in de uitvaart is geen van 9 tot 5 baan, je kan 24 uur per dag worden opgeroepen. En ik vind het niet kunnen dat ik dan uit een raads- of commissievergadering weg moet. Ik kan het gewoon niet maken veel afwezig te zijn.

En vergis je niet, raadslid zijn kost veel tijd. Je moet niet alleen de raadsvergaderingen bijwonen, maar ook de fractievergaderingen en andere bijeenkomsten én heel veel stukken lezen. Doordat er bij de Voedselbank een zeer goed team van vrijwilligers werkt die zichzelf goed kan redden, kan ik dit werk wel blijven doen. Wil ik ook niet missen hoor, want de Voedselbank zit gewoon in mijn DNA. Wel ben ik de afgelopen tijd minder voor de Voedselbank gaan doen.” 

Trots
Martine zal zeker de gemeentevertegenwoordigers nog veel ontmoeten, want ze blijft op gemeentelijk niveau betrokken bij het armoede- en schuldenbeleid. Martine kijkt zeer tevreden terug op haar raadslidschap. Of zoals zij het verwoord: “Nadat ik helemaal ingeburgerd was in de raad, heb ik me voor veel maatschappelijke zaken ingezet. Ik ben er trots op wat wij in het armoedebeleid allemaal hebben bereikt, maar ook op vele zaken meer.”

Martine weet nog niet wat zij met al die vrije tijd gaat doen nu zij avonds niet meer weg moet om te vergaderen. “Misschien ga ik wel allemaal series kijken waar ik nooit tijd voor had, of meer met de motor op pad als het mooi weer is”. lacht Martine.

Mimi van Rossem 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
SC Everstein ontvangt 5.000 euro van de VriendenLoterij: 'Slag maken om verder te verduurzamen' Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
De Sleepbootdagen in Vianen gaan door: 'We hebben er zin in' Algemeen 29 mrt., 16:33
Afbeelding
80 inwoners Vijfheerenlanden gaan beslissen over toekomst ontmoetingsplaatsen: 'Dit is spannend en heel leuk tegelijk' Algemeen 29 mrt., 11:22