• Arine Gijsbers-Bovenkerk (Tussen Lek en Linge), Ton van Maanen en Anastasia van der Lugt.
• Arine Gijsbers-Bovenkerk (Tussen Lek en Linge), Ton van Maanen en Anastasia van der Lugt. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Boekje ter ere van Jubileumjaar Oude Hollandse waterlinie gepresenteerd

Algemeen Fotoseries 954 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Tussen Lek en Linge viert het jubileumjaar van de Oude Hollandse Waterlinie met mooie boekje vol waardevolle verhalen en routes. Anastasia van der Lugt, Directeur Stichting Oude Hollandse Waterlinie heeft het eerste exemplaar aan Wethouder Ton van Maanen (Recreatie & Toerisme) en de historische verenigingen overhandigd.

De Oude Hollandse Waterlinie werd in 2022 exact 350 jaar geleden ingezet om de Franse legers te verslaan. Met het boekje wil gebiedmarketingstichting Tussen Lek & Linge de Oude en Nieuwe Hollandse Waterlinies zichtbaar maken en tot leven brengen in de gemeente Vijfheerenlanden. In het boekje zijn mooie verhalen te lezen over de (Oude) Hollandse Waterlinie in het gebied Tussen Lek en Linge. Deze verhalen zijn geschreven door leden van de historische verenigingen in het gebied. Tevens staan er in het boekje leuke wandel- en fietsroutes langs de Waterlinie en educatieve pagina’s voor kinderen. 

Prachtig initiatief
Het Waterlinieboekje is op 15 december 2022 overhandigd door Anastasia van der Lugt, directeur Stichting Oude Hollandse Waterlinie, aan Wethouder Ton van Maanen (Receatie & Toerisme ) en de heren van de historische verenigingen uit het gebied Tussen Lek en Linge, die een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van het boekje.

Dit mooie boekje met verhalen en routes langs de Oude Hollandse Waterlinie is een goede manier om inwoners en bezoekers te vertellen over de Oude Hollandse Waterlinie en het rampjaar 1672. Wij zijn erg blij met dit prachtige initiatief’, zegt Anastasia van de Lugt. 

Ton van Maanen sprak zijn dank uit aan allen die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het Waterlinieboekje: ‘Dit Waterlinieboekje is van ons gebied, voor de inwoners van ons gebied en voor alle mensen die ons gebied bezoeken. En dat is een echte aanwinst’.

Gratis af te halen
Het boekje ‘Ontdek de waterlinies Tussen Lek & Linge’ is gratis af te halen bij de VVV in Vianen en de VVV in Leerdam.

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Uitreiking Waterlinieboekje
Uitreiking Waterlinieboekje
Uitreiking Waterlinieboekje
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 22 uur geleden
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws gisteren
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden