• Arie Donker en Kees Vermaat.
• Arie Donker en Kees Vermaat. Foto: Aangeleverd

Twee kandidaten uit gemeente Vijfheerenlanden in top tien SGP-lijst Provianciale Staten

Algemeen 990 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Het SGP-bestuur van de provincie Utrecht heeft de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen vastgelegd. Uit de gemeente Vijfheerenlanden staan Kees Vermaat (vijfde) en Arie Donker (zevende) hoog op de SGP- lijst. Nieuwkomer op de lijst is Henri Wijnmaalen uit Vianen, die te vinden is op de 27ste plek. 

Speerpunten
Raadslid en wiskundedocent Kees Vermaat kan zich in alle drie de speerpunten van de campagne goed vinden. Die luiden namelijk: bewust boeren, vlot verplaatsen en verstandig verduurzamen. Hij wil zich graag vanuit een dienstbare houding inzetten voor de provincie Utrecht en het goede zoeken voor alle inwoners door ze een luisterend oor te bieden.

In de provincie wil Vermaat zich inzetten voor een levensvatbare agrarische sector. Daarnaast wil hij dat gemeenten meer ruimte krijgen om in en dichtbij de kernen te kunnen bouwen. Ook staat hij voor een betrouwbaar en toereikend OV, zonder daarbij de veilige verplaatsing per auto en fiets te vergeten. Tot slot vindt hij het belangrijk om te verduurzamen zonder een taboe op nieuwe technologieën.

‘Dienen, niet heersen’
Arie Donker (64) ziet zijn kandidatuur als een verlengde van de jarenlange ervaring en kennis die hij heeft opgedaan binnen de SGP. Hij wil daarmee dan ook de fractie de komende periode versterken. Donker: “Als SGP’er ben je er om te dienen en niet om te heersen. Dat is echter vreemde taal binnen bestuurlijk Nederland.”

De kandidatenlijst werd gepresenteerd bij de lancering van de SGP-campagne op dinsdag 22 november in het provinciehuis van Utrecht. De lijst wordt aangevoerd door zittend Statenlid Bertrick van den Dikkenberg, gevolgd door huidig commissielid Frans Hazeleger en Jan-Hendrik van der Linden (19). De Provinciale Statenverkiezingen vinden plaats op 15 maart 2023.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie