Afbeelding
Foto: 123RF.com

Geen 40 nieuwe woningen achter Van Zuilenstraat in Hei- en Boeicop: ‘Alleen ontwikkeling met 12 woningen mogelijk’

Algemeen 1.446 keer gelezen

HEI- EN BOEICOP • Het is niet haalbaar om achter de Van Zuilenstraat in Hei- en Boeicop 34 tot 40 woningen te realiseren. Dat staat in een raadsinformatiebrief van het college aan de gemeenteraad. Op dit moment lijkt alleen een beperkte ontwikkeling met ongeveer 12 woningen mogelijk, en dan alleen op gemeentelijk grondgebied. 

Op 10 juni van het vorige jaar stelde de raad een voorbereidingskrediet beschikbaar voor een haalbaarheidsonderzoek naar de ontwikkeling van het gebied achter de Van Zuilenstraat. Anderhalf jaar later stelt men nu dus vast dat een ontwikkeling zoals voorgesteld, met 34 tot 40 woningen, niet haalbaar is. 

Conclusie
In de brief stelt men: “Uit de onderzoeken die het afgelopen jaar zijn uitgevoerd, de gesprekken die zijn gevoerd en de adviezen die zijn gevraagd, kunnen wij niet anders concluderen dan dat op dit moment een ontwikkeling met 35 tot 40 woningen hier niet mogelijk is. De hindercirkel van de aanwezige agrariër kan niet op korte termijn worden opgeheven, waardoor een deel van de voorgestelde locatie niet betrokken kan worden in de ontwikkeling.”

“Daardoor is vanuit het oogpunt van verkeer een aanvaardbare ontsluiting voor een dergelijk omvangrijkwoningbouwprogramma niet mogelijk. Op basis daarvan hebben wij besloten niet langer de gehele locatie in het haalbaarheidsonderzoek te betrekken, maar alleen het grondgebied van de gemeente en dan slechts voor ongeveer twaalf woningen.

Het vervolg
De ontwikkeling van het perceel achter de Van Zuilenstraat is ook al besproken met de provincie Utrecht. Die staat niet onwelwillend tegenover dit plan, maar wil graag zien hoe die ontwikkeling past in het bredere toekomstperspectief voor Hei- en Boeicop en wat dit bijdraagt aan de leefbaarheid en vitaliteit van het dorp. Dit was aanleiding voor de gemeente om te starten met het opstellen van de dorps(woon)visie voor Hei- en Boeicop. Deze zou maart/april 2022 klaar moeten zijn. Toch wil de gemeente hier niet op wachten in het geval van de Van Zuilenstraat.

Men zet het haalbaarheidsonderzoek voor deze locatie voort, uitgaande van de 12 woningen. “Daarvoor zal nog wel een aantal onderzoeken moeten worden gedaan, zoals een flora- en faunaonderzoek, en er zal een oplossing moeten worden gevonden voor de volkstuinders en de garageboxhouders. Verder zal een ruimtelijk kadermoeten worden geschetst en gaan we op zoek naar partners om de locatie ook daadwerkelijk te ontwikkelen”, stelt men in de brief. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden