• Eva Chahbouni-Blommers biedt gratis knipbeurten aan.
• Eva Chahbouni-Blommers biedt gratis knipbeurten aan. Foto: Madelief Helmhout

Eva van kapsalon Fier in Vianen knipt één dag per jaar gratis: ‘Voor mensen die het minder breed hebben’

Algemeen 1.287 keer gelezen

VIANEN • In een tijd waarin werkelijk alles duurder wordt, zijn er ondernemers die alles op alles zetten om het hun klanten wat aangenamer te maken. Zo ook Eva Chahbouni-Blommers (35) die kapsalon Fier tweeënhalf jaar geleden opzette op de Voorstraat in Vianen. Zij knipt op woensdag 30 november een hele dag gratis, speciaal voor mensen die het minder breed hebben door de prijsstijgingen de laatste tijd. 

Krap bij kas
“Al twee jaar lang knip ik één dag in het jaar gratis voor mensen die het minder breed hebben, al was het de afgelopen keren telkens voor leden van Stichting Leergeld. Dit jaar wil ik die gratis knipbeurten geven aan de ‘middenmoot’ noem ik het maar even voor het gemak, dus aan de mensen die geen hulp van zulk soort stichtingen krijgen, maar alsnog niet rondkomen door de recente prijsstijgingen. Ik plaatste een paar weken voor de actie een bericht op Facebook om de actie aan te kondigen en kreeg gelijk hartverwarmende verhalen binnen van mensen die zich aan wilden melden. Allemaal zitten ze deze tijd even krap bij kas door de inflatie. Een knipbeurt is voor veel van die mensen toch één van de eerste dingen waar ze tijdelijk op gaan besparen. Totdat het ze gratis aangeboden wordt.”

“Als ondernemer is het eigenlijk een dag zonder verdiensten werken, ook omdat de inkoopprijzen van mijn kappersmaterialen én de maandelijkse huur voor mijzelf hoger zijn geworden. Maar dat maakt me eerlijk gezegd helemaal niks uit. Al zou ik er financieel op leeglopen zou ik nog elk jaar zo’n gratis knip-dag doen, zo belangrijk is het om als ondernemer een steentje bij te dragen, vind ik.”

Veel aanmeldingen
“Het is aan het aantal aanmeldingen echt te merken dat een actie als deze nodig was, al ongeveer vijftien mensen hebben zich opgegeven. Waar ik in eerste instantie alleen woensdag de 30ste gratis wilde knippen heb ik de klanten nu over een aantal dagen moeten verspreiden om aan iedereen toe te komen. Opvallend genoeg zijn het niet mijn vaste klanten die op de actie-aankondiging reageerden. Het zijn juist een paar oude klanten die al een tijdje niet meer kwamen omdat ze een knipbeurt bij mij niet meer konden betalen, sinds ik vorig jaar meer ging vragen vanwege de inflatie en de coronalockdowns. Of er melden zich nieuwe mensen aan die ik niet ken, maar die wel heel graag geknipt wilden worden nu ze het niet meer kunnen betalen.”

Piekfijn bij de feestdagen
“Dat ik de actie elk jaar aan het einde van november houd doe ik bewust, zo loopt iedereen er bij de kerstmis nog fier bij. Tuurlijk, de kapper is geen levensbehoefte, dat begrijp zelfs ik als kapster ook. Maar toch merk ik dat het mensen echt zelfverzekerder maakt als hun haar net gedaan is en ze niet met nét te lang of sluik haar rond hoeven te lopen. Dat gun ik ze al helemaal met de feestdagen. Het is natuurlijk wel zo fijn dat je haar goed zit als je je helemaal hebt opgedoft voor het kerstdiner. En zo kunnen ze het ook zien als een uniek cadeautje voor zichzelf, in een tijd waarin ze waarschijnlijk juist alleen cadeaus voor anderen kopen.”

Er zijn nog maar een beperkt aantal plekken vrij, maar men kan zich op dit moment nog aanmelden voor een gratis knipbeurt bij Fier door een berichtje te sturen naar de Facebookpagina @Kapsalon Fier.

Madelief Helmhout 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Wijkraad Leerdam Centrum: 'Binnenstad Leerdam moet groener' Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Meesterglasblazer Marco Lopulalan brengt Oranjevaasje 'Beatrix 85' uit Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Verkiezing Powervrouw Vijfheerenlanden; nominaties kunnen worden ingestuurd Algemeen 21 uur geleden