• Hester Boerma en Wim ten Hoff voor hun huis.
• Hester Boerma en Wim ten Hoff voor hun huis. Foto: Madelief Helmhout

Serie ‘Bijzondere Bewoners Vianen’: ‘Zagen gelijk de potentie van dit huis’

Algemeen 1.727 keer gelezen

VIANEN • In de serie ‘Bijzondere Bewoners’ bezoeken we om de week een bijzonder huis in Vianen en omstreken. Deze week: Hester Boerma en Wim ten Hoff. 

Hester Boerma en Wim ten Hoff (allebei 48) waren toe aan een nieuw project: Ze lieten hun huis in Voorburg achter om een klassiek huis op de Voorstraat in Vianen om te toveren tot een ruime woning met een prachtig modern interieur. Het stel is 28 jaar samen en heeft twee kinderen, Max (7) en Yani (10). 

Voorburg
Hester: “Jarenlang woonden we in een ontzettend leuk huis in Voorburg met onze kinderen. Dat huis werd alleen te krap voor ons viertjes toen de kinderen steeds ouder werden. In Voorburg konden we ons droomhuis alsmaar niet vinden, we zouden de hoofdprijs moeten betalen maar moesten nóg concessies doen. Totdat mijn zus, ons attendeerde op een heel leuk huis in de Achterstraat in Vianen dat te koop kwam. We deden een bod en werden niet gekozen, maar wel opende het onze ogen. Misschien zou Vianen wel dé plek voor ons zijn!”

Wim: “Het vinden van ‘dé plek’ was sowieso een begrip in ons gezin. Toen we in Voorburg woonden hebben we ons huis lang onderverhuurd omdat we, veel langer dan gepland, naar Singapore vertrokken en daar 9 jaar lang woonden. Daar hebben we onze dochter (10) en drie jaar later onze zoon (7) gekregen. We hebben daar een fantastische tijd gehad, maar besloten terug naar Nederland te verhuizen om dichterbij familie te zijn. Na nog zes jaar in Voorburg kwam Vianen dus op ons pad.”

Hester: “Ja! Nadat we het eerste huis in Vianen niet kregen nam de buurvrouw van mijn zus, die makelaar is in Vianen en van onze wens hoorde, ons mee naar een oud, klassiek ingericht huis op de Voorstraat. We zagen er gelijk potentie in. We hadden zin in een project en hadden al eerder groot verbouwd, en dit pand was zo netjes onderhouden dat we het huis eigenlijk alleen hoefden te moderniseren en verduurzamen.”

Architect
Wim: “Een architect heeft ons geholpen een plan te maken om álles uit dit huis te halen. Van de woonkamer van de vorige eigenaren maakten we een grote keuken met kookeiland. De keuken van de vorige bewoners stond op een halve verdieping boven de zitkuil, die verdieping hebben we er helemaal uitgehaald om plaats te maken voor een grote pui naar de tuin. Boven hebben we ook wat muurtjes verplaats om ruimte te maken voor een logeerkamer en een extra badkamer voor als de kinderen wat ouder zijn. Ook heeft die architect een plan gemaakt voor het interieur, namelijk met donkerblauwe, saliegroene en grijze kleuren. Dat vonden we zó passend bij het huis en het paste ook perfect bij ons. We wisten: dit moet het worden.”

Hester: “In februari van dit jaar konden we dan eindelijk verhuizen, nadat we een half jaar een appartement hadden gehuurd in Vianen zodat de kinderen vast naar school konden en aan de stad konden wennen. Twee maanden zaten we nog in de rommel omdat er toch nog best wat puntjes op de i moesten, maar vanaf april is het officieel af!”

Wim: “Met de vorige bewoners hebben we leuk contact onderhouden. Ze komen wel eens bij ons langs en kwamen tijdens de verbouwing, die een half jaar duurde, ook kijken. Zij vinden het prachtig wat we met het pand hebben gedaan, hoe anders het ook is geworden. Een paar weken terug tijdens de Toneelroute werd ons huis ook gebruikt om een toneelvoorstelling in op te voeren, het publiek zat in onze zitkuil en zo hadden de toneelspelers een soort podium.”

Veel evenementen
Hester: “Sowieso vinden we dat heel leuk aan Vianen, dat er zo veel evenementen georganiseerd worden, specifiek op de Voorstraat zoals Proef Vianen laatst. Toen we hier net woonden konden de kinderen al meedoen met de Vakantie Doe Dagen en kwamen ze met allemaal nieuwe vriendjes en vriendinnetjes thuis. We hebben hier allemaal écht onze plek gevonden en hopen hier nog minimaal 20 mooie jaren te wonen, al kriebelt het wel om wéér een project te starten. Binnenkort nemen we de grote tuin bijvoorbeeld onder handen zodat we daar aankomende zomer volop van kunnen genieten!”

Madelief Helmhout

•
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie