• Joop van Montfoort bij de Greenwheels-deelauto.
• Joop van Montfoort bij de Greenwheels-deelauto. Foto: Aangeleverd

Eerste Greenwheels-deelauto geplaatst in Vianen

27 jun, 17:52 Algemeen 1 keer gelezen

VIANEN • De eerste Greenwheels-deelauto is in Vianen geplaatst. De bekende rode auto staat op een vaste locatie en is een uitkomst voor mensen die af en toe een auto nodig hebben. De plaatsing is op verzoek van bewoners van Vianen. In de gemeente stijgt de vraag naar deelvervoer.

De gemeente Vijfheerenlanden zet met het plaatsen van de deelauto een stap naar een meer duurzame vorm van mobiliteit. Wethouder Joop van Montfoort: “Deze deelauto is een mooie ontwikkeling voor Vianen. Er is aantoonbaar behoefte aan en ik ben heel benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen.”

Minder auto’s op straat
Greenwheels is blij met de vlucht in vraag naar deelvervoer, omdat deelauto’s een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid in steden. De impact op steden is bewijsbaar aanzienlijk. Ongeveer 24 gebruikers delen samen één Greenwheels-auto en zorgen per geplaatste deelauto zo voor gemiddeld 11 auto’s minder op straat blijkt uit onderzoek van Goudappel Coffeng.

In de gehele stad
De nieuwe auto is sinds donderdag 23 juni te vinden op de Kerkstraat ter hoogte van nummer 53. Er is gekozen voor een compacte en zuinige stadsauto van het type Volkswagen Up!. De nieuwe auto van Greenwheels staat op een vaste parkeerplaats, te lokaliseren met behulp van de Greenwheels-app. Een deelauto betaal je alleen bij gebruik. Iedereen met een rijbewijs kan zich aanmelden bij Greenwheels via de website of via de app. De deelauto kan worden geopend via de app of met een OV-Chipkaart.

Uitbreiden naar nieuwe gebieden
Het autodeelbedrijf, dat al bijna 27 jaar bestaat, blijft groeien. In 2021 werden 236 auto’s toegevoegd aan de landelijke vloot. Met de nieuwe auto in Vianen rijden er nu bijna 2300 Greenwheels-auto’s rond in Nederland. In de beginjaren groeide het bedrijf vooral hard in de grote steden, maar ook daarbuiten wil Greenwheels steden leefbaarder maken door te zorgen dat er minder auto’s op straat staan.

Greenwheels-directeur Andrew Berkhout is dan ook blij met deze stap: “Als grondlegger van autodelen in Nederland helpen we gemeenten om steden leefbaarder te maken. Dat maken we waar door onze deelauto’s te plaatsen in nieuwe gebieden waar vraag is en Nederlanders nog meer te stimuleren mee te doen aan de deelcultuur.”

“Tegelijkertijd werken we hard aan de verduurzaming van de bestaande vloot. We gaan uitstootvrij rijden nog toegankelijker én aantrekkelijker maken door ons bestaande wagenpark de komende jaren versneld te vervangen voor elektrische modellen. Onze ambities zijn groot. We denken graag mee met de gemeente Vijfheerenlanden over de mobiliteit van de toekomst.”

Gertjan den Ouden

Redacteur Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie