• Kjeld de Kock en Jan van Ekeren voor hun Blusbar.
• Kjeld de Kock en Jan van Ekeren voor hun Blusbar. Foto: Gertjan den Ouden

Leerdammers presenteren Blusbier: ‘Het is een lekker fris biertje’

Algemeen 1.560 keer gelezen

LEERDAM • Voetbalvrienden Jan van Ekeren en Kjeld de Kock zitten aan het begin van de coronapandemie samen te fantaseren over een eigen onderneming. Het duo heeft al langere tijd de droom om samen iets te beginnen, maar weet nog niet goed wat. Van Ekeren heeft al een eigen bedrijf waarmee hij trucks im- en exporteert. In die hoedanigheid stuit hij op een oude Belgische brandweerwagen. Het blijkt het begin van iets moois: De Blusbar. 

“In het begin wisten we eigenlijk nog niet goed wat we ervan zouden gaan maken”, lacht De Kock. “We zijn gewoon begonnen alle overtollige dingen eraf te slopen, de pompen eruit te halen en hem helemaal te poetsen en slijpen. We dachten eerst misschien aan iets foodtruk-achtigs, maar daar zijn er tegenwoordig al zo veel van. Vervolgens zijn we samen op het idee gekomen om er een kroeg op wielen van te maken.”

Feestje in de buitenlucht
Van Ekeren vult aan: “We hebben een koelkast, licht- en muziekinstallatie, een rookmachine en een losse mobiele bar, die we ervoor makkelijk voor kunnen zetten. Een mooi geheel waar we een mooi feestje in de buitenlucht mee kunnen geven. Zo hebben we al een paar leuke dingen mogen doen. We hebben bijvoorbeeld bij de Classic Car Rally gestaan en bij een feest ter ere van het in de grond slaan van de eerste paal in Hellevoetsluis.”

Blusbier
Vanwege corona is het lange tijd moeilijk geweest voor het duo om aan klussen te komen, maar nu staan ze weer klaar om ingehuurd te worden voor feesten en partijen. In de tussentijd zaten Van Ekeren en De Kock ook niet stil. Nadat ze vorig jaar al kwamen met hun eigen witte wijn, rosé en cava, hebben ze nu hun eigen bier: Blusbier. “Het past natuurlijk mooi bij ons concept en de naam klopt ook helemaal”, vertellen ze.

“We waren bang dat de naam al zou bestaan, maar dat bleek niet het geval. Het bier wordt in België gebrouwen. We zijn er zelf heen gegaan om ons te bemoeien met de receptuur en we hebben uiteindelijk gekozen voor een weizen, ook vanwege het lekkere weer wat normaal gesproken in aantocht zou moeten zijn. Het is een lekker fris biertje voor tijdens een mooie zomerse dag.” 

Bestellen
Bier bestellen kan via de website www.blusbier.nl, waar ook de contactgegevens staan om De Blusbar te boeken. Ook is het Blusbier te verkrijgen bij onder andere Fleur de Courgette, Het Span Moorkoppen, PLUS supermarkt in Meerkerk en Kiki aan de Linge. 

q  www.blusbier.nl 

Gertjan den Ouden

Redacteur Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie