• Basisschoolleerlingen in actie tijdens de Waterloop.
• Basisschoolleerlingen in actie tijdens de Waterloop. Foto: Aangeleverd

Rotary Leerdam opent zijn deuren: ‘We willen af van ons stoffige imago’

Algemeen 489 keer gelezen

REGIO • Rotary Leerdam open de deuren, zowel letterlijk als figuurlijk. Op maandag 4 april houd men een open inloopavond met als doel om geïnteresseerden kennis te laten maken en indien mogelijk nieuwe leden aan te trekken. Ook is de club inmiddels actief op Facebook en Instagram. Dit om het imago wat af te stoffen en om een inkijkje te geven in wat ze nou precies allemaal doen.

“Want dat vinden we nodig”, legt voorzitter Catrinus van Willigen uit. “Er heerst toch een beetje het beeld dat we een gezelschap zijn wat bestaat uit oude witte mannen die sigaren zitten te roken.”

Pitches
“De open avond is ervoor bedoeld om mensen aan de hand van diverse picthes te laten zien wie we zijn en wat we doen en om hopelijk wat nieuwe leden enthousiast te maken. Een deel van het stereotype klopt namelijk wel, we willen heel graag een meer divers gezelschap worden door bijvoorbeeld wat vrouwelijke leden aan te trekken.”

Van Willigen legt verder uit: “We bestaan op dit moment uit 32 leden, terwijl we eigenlijk naar de 45 toe willen. Al die mensen zijn in hun dagelijks leven actief binnen verschillende disciplines. We komen bij elkaar om kennis uit te wisselen en te discussiëren, we nodigen gastsprekers uit en we kijken samen hoe we onze kennis in kunnen zetten om anderen te helpen.”

Service above self
Het motto van Rotary Leerdam is namelijk ‘Service Above Self’. Met andere woorden, men kijkt hoe men zich bijvoorbeeld in kan zetten voor goede doelen. Van Willigen: “We steunen bijvoorbeeld de Voedselbank en Sindeon, maar organiseren ook een zomervakantie voor kinderen waarvan de ouders daar geen geld voor hebben.”

“Ook de wensboom bij de Grote Kerk in Leerdam tijdens kerst was van ons. We laten het hele jaar zo veel mogelijk wensen uitkomen van men mensen die eens wens in de brievenbus hebben gestopt.”

Waterloop
“Ook organiseren we al zeven jaar de waterloop om geld op te halen voor waterfilters in Ethiopië. Die vindt dit jaar plaats op 13 april. 300 basisschoolleerlingen van verschillende basisscholen uit de regio lopen dan zes kilometer met zes liter water op hun rug. Dit bootst natuurlijk een beetje de situatie na waar men Ethiopië daadwerkelijk mee te maken heeft.”

De open avond is op 4 april van 18.00 tot 21.00 uur in de Schildkamp in Asperen. Geïnteresseerden uit de regio, dus niet alleen uit Leerdam, zijn van harte welkom om meer te horen over de club.

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie