• Pascalle van Hemert gaat de gemeenteraad in voor D66.
• Pascalle van Hemert gaat de gemeenteraad in voor D66. Foto: Aangeleverd

Nieuw raadslid Pascalle van Hemert: ‘Ik wil graag de spreekbuis zijn voor de jeugd in onze gemeente’

Algemeen 777 keer gelezen

ZIJDERVELD • Pascalle van Hemert was de afgelopen periode de ‘running mate’ van lijsttrekker Jaap Breur bij D66. Als nummer twee op de lijst van de partij is ze verzekerd van een plek in de gemeenteraad, nadat D66 op drie zetels uitkwam tijdens de laatste verkiezingen. “Ik wil graag de spreekbuis zijn van de jeugd in onze gemeente.”

Met haar 25 jaar is Pascalle van Hemert straks één van de jongste raadsleden van de gemeente Vijfheerenlanden. De Zijderveldse woonde en studeerde in Delft en daar werd haar interesse voor politiek aangewakkerd. 

Ze vertelt: “Ik was daar bestuurslid en campagnevoorzitter van STIP (Studenten Techniek in Politiek). STIP is in Delft een serieuze politieke partij die ook in de coalitie zit en dus wel wat te vertellen heeft. Ik heb daar heel goed kunnen zien hoe lokale politiek werkt en wat er allemaal bij komt kijken. Toen ik na mijn studie terug verhuisde naar Zijderveld besloot ik daarom om me aan te melden bij D66. Het leek me leuk om me hier ook in te zetten voor de gemeente.”

Goed gevoel
Van Hemert gaat het gesprek aan met Klaas de Zwaan van de partij en heeft meteen een goed gevoel. Dit is de partij waar ze zich aan wil verbinden.

“We kijken niet alleen naar de korte termijn, maar ook heel duidelijk naar de lange termijn. D66 is een progressieve partij die verandering teweeg wil brengen. Iets wat mooi aansluit bij wat ik in het dagelijks leven doe. In mijn werk help ik namelijk bedrijven om toekomstbestendig te worden. Ook de gemeente Vijfheerenlanden moet klaar zijn voor de toekomst.”

Duurzaamheid
Een onderwerp waaraan men niet ontkomt komt wanneer het gaat over de de toekomst is duurzaamheid. Van Hemert: “Daar wil ik dus graag over meedenken. Door mijn werk kan ik een aardige inschatting maken waar we mee te maken krijgen in de wereld en ook lokaal moet men zich daar op voorbereiden.”

“Denk dus aan de hele energietransitie. Hoe kunnen we energieneutraal worden en, ook heel belangrijk, hoe krijgen we iedereen daarin mee. Het imago van de landelijke politiek is op het moment niet zo goed en dat begrijp ik. Het is dan juist een kans voor de lokale politiek om te laten zien wat er wel allemaal gerealiseerd kan worden als we met zijn allen hard werken.”

In gesprek blijven
Volgens Van Hemert is het dan ook belangrijk om in gesprek te blijven met de inwoners. “We zijn tijdens de campagne op veel plekken geweest en dan hoor je wat er allemaal speelt en kun je ook je standpunten duidelijk uitleggen.”

“Ik ben bijvoorbeeld met een aantal collega’s van andere partijen op het Oosterlicht College in Vianen geweest. Daar hebben we gesproken met leerlingen en dat was hartstikke waardevol. Dat soort gesprekken moeten we ook nu blijven voeren. Als we dat blijven doen kunnen we het vertrouwen van de inwoners in de politiek herstellen, daar ben ik van overtuigd.” 

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
100Chefs by Gault & Millau in Vianen: culinaire hoogstandjes en rijen Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Bart de Groot wint waardebon van Plieger Sport in Meerkerk Nieuws gisteren
Afbeelding
In gesprek over eenzaamheid: “Gek om van een jongere te horen dat de telefoon eenzaamheid veroorzaakt" Nieuws 3 okt., 17:00