• Alexander Buitendijk.
• Alexander Buitendijk. Foto: Aangeleverd

Leerdamse ROC-student in finale Skills Heroes

Algemeen 749 keer gelezen

LEERDAM • ROC Rivor-student Alexander Buitendijk staat op 31 maart en 1 april in Utrecht in de 2-daagse finale van Skills Heroes, de nationale vakwedstrijd voor mbo studenten. Daar doet hij mee aan de vakwedstrijden schilderen. Hij neemt het in de finale op tegen zes schilderstudenten van verschillende mbo’s.

De 19-jarige Leerdammer blinkt uit in zijn vakgebied. Hij volgt op dit moment de opleiding Gezel Schilder (BBL) aan het ROC Rivor, waarbij hij vier dagen in de week werkzaam is bij Vink schilderwerken uit Meerkerk. Alexander vertelt: “De tweedaagse finale Skills Heroes zie ik als een mooie uitdaging. Je kunt je onderscheiden en dat voelt goed. Ik wil in de toekomst graag schilderwerk blijven doen, dus dit past goed bij me.”

Goed voorbereid
De afgelopen weken heeft Alexander zich samen met zijn coach en docent Teus van Toorn goed voorbereid op de finales. Alexander is strijdlustig, wat resulteert in wekelijkse extra trainingen om straks tijdens de finale het maximale eruit te halen. “Ik ga voor het hoogst haalbare en wil de andere studenten voorbij streven. Ik vind het erg spannend en tegelijkertijd ook een hele uitdaging. Daardoor ben ik strijdlustiger dan bij de voorrondes.”, aldus een bevlogen Alexander.

Tijdens de finale krijgen de studenten diverse schilder- en behangopdrachten, waaronder ook een vrije opdracht. Het thema van deze opdracht is Shanghai en moet binnen de twee dagen af zijn. In de finale is het belangrijk dat de studenten onder tijdsdruk netjes kunnen presteren. Alexander: “Tijdens de finale ga ik voor een goed verzorgde opdracht. Mijn doel is om naar de World Skills in Shanghai te gaan.”

Skills Heroes
Skills Heroes is een jaarlijkse en landelijke vakwedstrijd voor alle leerlingen binnen het mbo in Nederland. Na een voorronde op de eigen school, strijden de beste studenten in de Nationale finales om de titel “Beste student van Nederland” in hun vakgebied. Ook ROC Rivor is één van de betrokken mbo instellingen die deelneemt aan de landelijke wedstrijd. Een mooie kans voor studenten van verschillende opleidingen om hun talenten te laten zien.

Over ROC Rivor
ROC Rivor is hét opleidingscentrum voor regio Rivierenland en biedt middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en contractactiviteiten. Er zijn vestigingen in Geldermalsen en Tiel. ROC Rivor rust mensen toe voor de samenleving, arbeidsmarkt en passend vervolgonderwijs. Dit wordt mede gerealiseerd door intensieve samenwerking met de partners in de regio, onder andere gemeentes, scholen, bedrijven en instellingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Gemeente start met vervanging riolering in De Hagen in Vianen en wil wijk verfraaien en verduurzamen Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde Zomerweidedag in Hoef en Haag trekt recordaantal bezoekers fotoserie 18 uur geleden
Afbeelding
Grote opkomst clubkampioenschappen DOS Vianen Sport 5 jun., 16:30