Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Buurten met de burgemeester: inwoners kunnen zich aanmelden om te wandelen met Sjors Fröhlich

Algemeen 942 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden kunnen zich aanmelden om een wandeling te maken met burgemeester Sjors Fröhlich. Vanwege corona heeft Fröhlich veel minder tijd tussen de inwoners doorgebracht dan hij eigenlijk zou willen en dus gaat wil hij iedere vrijdagochtend aan de wandel met iemand die daar behoefte aan heeft. 

“Ik was pas zo’n anderhalve maand burgemeester toen de pandemie uitbrak”, licht Fröhlich toe. “Ik ken natuurlijk veel plekken binnen onze gemeente, maar het lijkt me heel leuk om ook op locaties te komen, waar ik nog niet of nauwelijks ben geweest.” 

Op de agenda

Fröhlich merkt dat er animo is om met hem in gesprek te gaan: “Als ik door de supermarkt loop spreken veel mensen me aan, bijvoorbeeld om aandacht te vragen voor iets wat er bij hen speelt. Daarvoor is nu deze wandeling in het leven geroepen. De inwoners mogen bepalen waar we gaan wandelen. Ze kunnen hun verhaal doen en bij sommige gevallen kan ik ervoor zorgen dat het onderwerp op de agenda binnen het college komt of dat het bij de verantwoordelijke wethouder komt.”

“Overigens zijn de wandelingen niet enkel bedoelt voor inwoners die een probleem aan de kaak willen stellen. Het kan ook zijn dat mensen simpelweg willen laten zien hoe mooi het ergens is. Ik laat me graag verrassen.”

Aanmelden

De wandelingen duren ongeveer een half uur en er is geen termijn aan het initiatief gehangen. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen is Fröhlich dus van plan om de vrijdagochtendwandeling voor langere tijd op de agenda te houden. Eenieder die zich wil aanmelden kan dit doen door een mail te sturen naar secretariaatburgemeester@vijfheerenlanden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie