Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Wijkwinkel van Welzijn Vianen deelt steunpakketjes uit

Algemeen 321 keer gelezen

VIANEN • De Wijkwinkel van Welzijn Vianen helpt ouderen in armoede met Ik-Denk-Aan-Jou steunpakketjes van Armoedefonds.

De Wijkwinkel is maandag 24 januari begonnen met uitdelen van Ik-Denk-Aan-Jou steunpakketjes aan ouderen in armoede. 

In Nederland leven naar schatting ruim 400.000 ouderen rond het sociaal minimum. Met de steunpakketjes, die verkregen worden via het Armoedefonds steken hulporganisaties de ouderen deze winter een hart onder de riem.    

“Ook in Vianen leven er helaas 65-plussers in armoede. Vaak schamen mensen zich hiervoor en blijft het probleem daardoor voor de omgeving onzichtbaar.”

Steuntje
“Met dit Ik-Denk-Aan-Jou steunpakketje proberen we deze mensen in Vianen een steuntje in de rug te geven in een tijd van corona-maatregelen, onzekerheid en almaar stijgende prijzen”, aldus Désirée Boersma, coördinator Wijkwinkel.  

Het Armoedefonds ziet dat de groep ouderen die financieel in de knel komt steeds groter wordt. De stijgende prijzen voor energie en levensmiddelen spelen hierbij een rol. 

In totaal gaat het Armoedefonds met behulp van 160 lokale hulporganisaties in Nederland deze winter 7.500 steunpakketten uitdelen.

“De impact van armoede op ouderen is extra groot, omdat zij nauwelijks zicht hebben op financiële verbetering en een sociale kring van familie en vrienden vaak ontbreekt”, zegt Irene Verspeek van het Armoedefonds. 

Meer informatie over deze actie en de mogelijkheden om een bijdrage te leveren is te vinden op: www.armoedefonds.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie