Afbeelding
Foto: HJMARKS

Helsdingen Sport en Cultuur neemt maatregelen tegen oplopen wachtlijst bij zwemles

Algemeen 1.146 keer gelezen

VIANEN • De gemeente Vijfheerenlanden omvat een waterrijk gebied. Volwassenen én kinderen in de gemeente komen op allerlei manieren in aanraking met water.

Als het mooi weer is zoeken zij massaal verkoeling bij het zwembad of buitenwater en gedurende het jaar gaan kinderen en volwassenen naar het zwembad voor recreatief zwemmen of sport.

Omdat water en zwemmen zo’n vanzelfsprekend onderdeel zijn van onze cultuur, is het ook voor de meeste ouders normaal dat zij ervoor zorgen dat hun kinderen leren zwemmen. Verreweg de meeste kinderen gaan rond 4-5 jaar op zwemles met als doel waterveilig te zijn en verdrinking te voorkomen.

Inschrijflijsten en Corona
Inschrijflijsten zijn er altijd geweest bij de zwemles maar door de sluiting van de zwembaden vanwege Covid-19 zijn de lijsten het afgelopen jaar schrikbarend lang geworden. Op dit moment is een wachttijd van meer dan een jaar geen uitzondering meer. Het is belangrijk dat deze lijsten weer teruggebracht worden naar het ‘normale’ niveau.

Belangrijk is dat de kinderen goed leren zwemmen, waarbij zelfredzaamheid belangrijk is. Zwemmen is niet alleen leuk en goed, het is ook een overlevingsvaardigheid. Meer lessen of sneller lessen is dus niet de oplossing.

Nieuwe lesdocent
Helsdingen Sport en Cultuur neemt hierin haar verantwoording door te investeren in het aanstellen van een nieuwe extra zwemonderwijzer. Deze zal full time worden ingezet zodat nieuwe groepen kunnen gaan starten.

De overige docenten houden zo voldoende tijd om de eigen groepen goed en veilig te leren zwemmen.

In Helsdingen Sport en Cultuur wordt lesgegeven volgens de Easyswim methode. Het doel van deze zwemopleiding is dat kinderen zó zwemvaardig zijn dat enerzijds de veiligheid voldoende gewaarborgd wordt en anderzijds kinderen in staat zijn om urenlang plezier te maken in het water. 

Bij de EasySwim methode worden alle keuzes gemaakt op basis van pedagogische en motorische kennis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie