Afbeelding
Foto: Rijkswaterstaat

Update Boogbrug Vianen; groot stuk staal uit Lek gevist

Algemeen 3.160 keer gelezen

VIANEN • Rijkswaterstaat heeft woensdagavond tijdens sonaronderzoek een groot stuk staal in de Lek gevonden bij de Boogbrug Vianen. 

Afgelopen zondag kon het uitvaren van de stalen Boogbrug Vianen niet doorgaan door een kapotte kabel. Het stuk staal houdt mogelijk verband met de schade aan de lierkabel.

Eén van de lierkabels van het ponton was onder water beschadigd geraakt. De afgelopen dagen onderzocht Rijkswaterstaat samen met de aannemer de oorzaak van de schade aan de lierkabel. Het stuk staal is inmiddels van de bodem van de Lek gevist.

Rijkswaterstaat onderzoekt nu verder waar het staal vandaan komt, of de waterbodem nu helemaal vrij is van objecten en of het stuk staal de oorzaak was van de beschadiging.

Het ponton krijgt deze week een nieuwe lierkabel. Wanneer de aannemer de Boogbrug kan uitvaren is nog onbekend, dit hangt onder andere af van de waterstand en weersomstandigheden. Hierover wordt later meer bekend gemaakt. 

De Lek is veilig bevaarbaar voor de scheepvaart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Voedselbos in Tienhoven aan de Lek: “Het zou mooi zijn om bij te dragen aan biodiversiteit in de regio" Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Florine (14) uit Vianen droomt van school op zee: “Ik vertrouw erop dat dromen uitkomen" Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Yurii Shevchenko uit Meerkerk start crowdfundactie voor bus met hulpgoederen naar Oekraïne Nieuws 22 uur geleden