Afbeelding

Te vroeggeboren lammetje op Zorgboerderij De Witte Schuur zoekt naam

18 feb, 15:00 Algemeen 372 keer gelezen

CULEMBORG • Wie verzint de naam van het lammetje dat te vroeg is geboren bij de buitengroep van Zorgboerderij De Witte Schuur in Culemborg? 

Een schaap draagt normaal gesproken 145 dagen en dit lammetje liet zich tien dagen te vroeg al zien, op zondag 14 februari kwam het beestje ter wereld. Moeder en zoon maken het goed. Zijn kraamtijd bevat: een lekkere warme lamp, extra liefde van zijn moeder en extra melk uit het flesje van onze toegewijde deelnemers.  

In de Boerderijwinkel van De Witte Schuur wordt daarom feest gevierd. Speciaal voor de geboorte van het lammetje is in de eigen zorgbakkerij een Culemborgse Kraambol met blauwe muisjes gemaakt. 

In verband met corona mag het schaap helaas geen kraambezoek ontvangen, maar een mooie tekening, gedicht of iets anders leuks voor mama schaap en nieuwgeborene is welkom. 

Naam
Wie verzint de nieuwe naam voor het allereerste lammetje van 2021 van Zorgboerderij De Witte Schuur? Naamsuggesties zijn meer dan welkom, want begin maart wordt er een babyboom verwacht bij De Witte Schuur. De verwachting is dat er dan ongeveer 250 lammetjes geboren gaan worden, dus namen zijn welkom.

Wie een leuke naam in gedachten heeft, kan op de Facebookpagina een naamsuggestie achterlaten. Hier wordt ook een update over het lammetje bijgehouden. 

Wie graag een kraamgebakje wil eten, kan deze reserveren via de website www.de-witteschuur.nl. Op dit moment is er een actie: vier Culemborgse kraambollen voor 10 euro.

Zorgboerderij
Zorgboerderij ‘De Witte Schuur’ is een agrarisch familiebedrijf van Frans en Conny van Herwijnen, en hun zoon Frans Jr. en schoondochter Sanne.  

De Witte Schuur heeft een eigen ‘Boerderijwinkel’ die wordt gerund door medewerkers en deelnemers. In de boerderijwinkel worden diverse streekproducten rechtstreeks van de boerderij verkocht. Ook veel streekproducten zoals jams, sappen, advocaat, zuivel en kaas vers van het mes. 

Verder zijn er groente en fruit, eieren, zuivel van het Melkmeisje, kaas van Doesburg en van Zuivelboerderij Noordam, ambachtelijke worsten, diverse soorten vlees te vinden. Daarnaast worden er in de Boerderijwinkel diverse soorten ‘cadeaupakketten’ verkocht. 

In het voorjaar van 2021 gaat de boerderij ook vers schepijs verkopen van Bakkerij Bakker uit Herwijnen. Een echt Betuws Best product.   

Ook de bakkerijproducten van de Zorgbakkerij heeft het streekmerk Betuws Best gekregen, dit betekent dat de producten zijn verwerkt en/ of geteeld in de Betuwe. 

Meer informatie: www.de-witteschuur.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie