• Nathalie van Verschuer:
• Nathalie van Verschuer: "Nu mijn schoonouders overleden zijn, zijn wij de oudste generatie op het landgoed. Dat is wel wennen." Foto: aangeleverd

Plan voor hotel op Mariënwaerdt in Beesd vordert gestaag

Algemeen 2.256 keer gelezen

BEESD • Een hotel op Mariënwaerdt is het verbindende puzzelstukje tussen de activiteiten die er de laatste jaren worden ontplooid. De opening is voorzien voor het voorjaar van 2019.

Net als bij restaurant De Stapelbakker vormt één van de elf hoeves op het landgoed het uitgangspunt. In dit geval is dat boerderij Gansheuvel, gelegen ten noorden van de spoorlijn. "Gansheuvel bestaat uit een T-boerderij, een vloedschuur en een karnhuis. In die oude gebouwen komen de centrale voorzieningen: de receptie, het restaurant en het wellnessgedeelte", vertelt Nathalie van Verschuer aan de hand van een plattegrond. "De moderne ligboxenstal die later is gebouwd, wordt gesloopt. Daar komen de tachtig kamers van het hotel", gaat ze verder.

Toerisme en zakenmarkt
Waar haar man Frans zich bezighoudt met de omvangrijke administratieve voorbereidingen - bodemonderzoek, overleg met de welstandscommissie - denkt Nathalie na over de inrichting en de uitstraling van het hotel. "We denken in twee richtingen: de gasten die komen voor leisure en die we hier heerlijk in de watten gaan leggen, en de zakenmensen die hier komen voor vergaderingen. Nu verwijzen we zakelijke gasten met name door naar Van der Valk. Daar is de kwaliteit ook prima, maar je mist er de beleving die wij hier kunnen bieden. We hebben navraag gedaan bij grote bedrijven in de buurt en die hebben zeker belangstelling om hun buitenlandse gasten bij ons onder te brengen."

Logische stap
Haar enthousiasme steekt ze niet onder stoelen of banken. "Het landgoed is organisch gegroeid, het hotel is een logische volgende stap en betekent ook weer een professionaliseringsslag. Het moet ook een belangrijke peiler worden, net als De Stapelbakker. Met alleen de fairs zijn we erg afhankelijk van het weer en van andere evenementen die soms tegelijk plaatsvinden."

Privéleven
Ook in het privéleven van de familie Van Verschuer gebeurt veel. Nathalie en Frans verhuizen met hun gezin binnenkort naar het landhuis, dat leegstaat nu baron Otto van Verschuer en zijn vrouw Catharina zijn overleden.

De verhuizing betekent wel dat het gezin meer in de spotlights komt te staan. "We boeten in op onze privacy. Maar dat past wel bij de fase waarin ons leven zich nu bevindt." Waar Nathalie toen de kinderen klein waren duidelijke grenzen stelde tussen werk en privé, is dat minder nodig nu zij zelfstandig zijn. De oudste is uitgevlogen. "Maar ik vind het nog steeds belangrijk om grenzen te stellen. Dat geldt voor iedereen. Met die smartphones moet je tegenwoordig altijd maar bereikbaar zijn, dat is niet goed voor een mens."

Rust en ruimte
Alleen daarom al bewaakt de familie de rust op het landgoed, ook als het hotel er straks staat. "Mensen kunnen hier beleven hoe producten van het land verwerkt worden. Door de fairs is de drukte geconcentreerd op bepaalde dagen. De rest van het jaar gaat het om rust en ruimte."

Lees het complete interview met Nathalie van Verschuer in de papieren krant van woensdag 3 mei 2017 of in de e-paper.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden