Afbeelding

Hoef en Haag krijgt eerste bewoners

Algemeen 829 keer gelezen

VIANEN • De eerste woningen van het nieuwste dorp van Nederland, Hoef en Haag, zijn opgeleverd. De eerste 37 woningen in het Dorpshart worden bewoond. 

De woningen liggen tussen de Brink (het toekomstige dorpsplein) en de Meander, een nieuwe watergeul die wordt uitgegraven op de plek waar ooit een zijarm van de Lek stroomde. De architectuurstijl en woonsfeer was voor Ingeborg en Maikel van der Linde de reden om hier een tweekapper te kopen. "We gingen naar de makelaar voor een ander project in Nieuwegein. Dat was het niet, zagen we direct. De makelaar liet ons een tweekapper in Hoef en Haag zien. De bouwstijl, de ligging aan het water en het dorpse karakter van Hoef en Haag maakten dat we gelijk verkocht waren. 's Middags belden we de makelaar terug om een optie te nemen. En nu is het zover, we hebben de sleutel! Over een paar weken is de verhuizing. We kunnen niet wachten!"

Hoef en Haag wordt gerealiseerd door Hoef en Haag CV, een samenwerking tussen gebieds- en vastgoedontwikkelaars AM en BPD. Hoef en Haag is een nieuw dorp aan de Lek. De eerste fase van Hoef en Haag bestaat uit circa 370 woningen verdeeld over deelplan het Lint en deelplan het Dorpshart. 
 
Door de verschillende woonsferen van het Dorpshart en het Lint vanaf de start van Hoef en Haag te realiseren, is er voor elk wat wils. Er zijn inmiddels circa honderdzestig woningen verkocht in Hoef en Haag. De bouw is in volle gang. "Er staat veel op stapel in 2017", aldus Chretien van Essen, projectdirecteur van Hoef en Haag. "Zo gaan we verder aan de Brink in het Dorpshart met 23 woningen en 5 appartementen. Ook start de verkoop van 81 woningen in Het Lint.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Ontbijtsessie voor (zorg)professionals over toekomstbestendige mantelzorg in Vijfheerenlanden Nieuws 2 jun., 14:00
Afbeelding
Anita Balvers en Harry van Etten clubkampioen Bridgeclub Vianen Sport 2 jun., 12:21
Afbeelding
PvdA Vijfheerenlanden organiseert openbare bijeenkomst met Hans Spekman Nieuws 2 jun., 11:17