Afbeelding
Foto: 123RF.com

Nepwapens zorgen voor gespannen situatie: agenten trekken wapens tijdens incident in Vianen

112 1.336 keer gelezen

VIANEN • Agenten hebben zich zaterdagmiddag 3 juni in Vianen genoodzaakt gevoeld om hun wapens te trekken. Dit gebeurde na een melding over dat er geschoten zou worden vanuit een auto.

De politie kreeg omstreeks 15:00 uur een melding dat er in Vianen geschoten zou worden vanuit een auto. Agenten kwamen het voertuig tegen op de Aime Bonnastraat en haalden de drie inzittenden uit hun voertuig. De agenten trokken hierbij hun wapens en hadden kogelwerende vesten aan. Dit deden zij omdat op dat moment nog niet duidelijk was of het om een echt of een nepvuurwapen ging.

De auto werd doorzocht op de aanwezigheid van het mogelijke vuurwapen waarmee geschoten zou zijn. Bij deze doorzoeking werden drie klappertjespistolen met op de voorzijde oranje doppen aangetroffen. “De pistolen leken dus niet op echte vuurwapens maar konden wel de klappers geven”, aldus een woordvoerder van de politie.

De mannen die in het voertuig zaten verklaarden dat zij meededen aan een oldtimertocht door de regio. Zij waren verkleed in de stijl van de tv-serie Peaky Blinders en vonden dat de klappertjespistolen deel uitmaakten van hun outfit. De agenten hebben de mannen duidelijk gemaakt dat het in deze tijd niet handig is om met de klappertjespistolen te schieten. De mannen kregen een duidelijke waarschuwing en de klappertjespistolen werden in beslag genomen.

Bron: 112-Glasstad

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie