Afbeelding
Foto: Brandweer Schoonhoven

Binnenvaartschipper wordt vervolgd door OM na dodelijk ongeval op de Lek bij Ameide

112 864 keer gelezen

AMEIDE • De binnenvaartschipper die op 5 augustus vorig jaar betrokken was bij de aanvaring tussen zijnschip en een plezierjacht, wordt strafrechtelijk vervolgd. Dat meldt RTV Utrecht. Bij het ongeval overleed een 35-jarige vrouw uit Veenendaal. 

De vrouw zat samen met nog vier anderen, die wel aan de kant wisten te geraken, op een pleziervaartuig op de rivier de Lek toen men in botsing kwam met het binnenvaartschip. De vrouw werd pas de volgende dag in het water gevonden

Schipper plezierjacht niet vervolgd
Uit onderzoek van de Landelijk Eenheid van de politie blijkt dat zowel de schipper van het binnenvaartschip als die van het pleziervaartuig ‘fouten hebben gemaakt die eraan bijgedragen hebben dat het fatale ongeluk kon plaatsvinden.’ Het Openbaar Ministerie is voornemens om de schipper van het binnenvaartschip te ververvolgen. De andere schipper wordt dat niet, aangezien dit de partner was van de overleden vrouw. Mede door het verlies seponeert het OM die zaak.

Wanneer er een zitting komt is nog niet bekend. De verdediging krijgt nu eerst de mogelijkheid om onderzoekswensen in te dienen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Ontbijtsessie voor (zorg)professionals over toekomstbestendige mantelzorg in Vijfheerenlanden Nieuws 2 jun., 14:00
Afbeelding
Anita Balvers en Harry van Etten clubkampioen Bridgeclub Vianen Sport 2 jun., 12:21
Afbeelding
PvdA Vijfheerenlanden organiseert openbare bijeenkomst met Hans Spekman Nieuws 2 jun., 11:17