Afbeelding
Foto: Brandweer Schoonhoven
UPDATE

Aanvaring op de Lek bij Ameide/Lopik: pleziervaartuig gezonken, één persoon vermist, zoektocht gaat zaterdag verder

112 401 keer gelezen

AMEIDE/LOPIK • Op de Lek nabij Ameide/Lopik is vrijdagavond een pleziervaartuig gezonken na een aanvaring met een binnenvaartschip. Een 35-jarige vrouw uit Veenendaal wordt nog vermist.

Om 22:39 uur meldt de politie dat er morgen verder gezocht gaat worden naar de vermiste persoon. "Het is nu te donker", aldus de politie. 

De Landelijke Eenheid van de politie heeft zaterdagochtend het onderzoek hervat. Afhankelijk van de uitkomst zal de politie volgende stappen ondernemen om de na het ongeval vermiste slachtoffer te vinden.

Rijkswaterstaat heeft een drone ingezet om het wateroppervlak van bovenaf te onderzoeken. Er wordt vooral nog gezocht in de directe omgeving van waar het ongeval gebeurde.

Het plezierjacht is met een hijskraan uit de rivier getakeld.

Op het pleziervaartuig waren vijf mensen aanwezig. Vier van hen konden in veiligheid worden gebracht. Zij bereikten de wal en werden, meldt het AD, opgevangen door een vissersbootje.

De gezonken boot, die is overvaren, is inmiddels door de duikers gelokaliseerd. Er worden pogingen ondernomen aan de boot te doorzoeken.  

Dat lukt onvoldoende. Om die reden wordt geprobeerd het schip naar de oever te slepen om daar een nieuwe poging te kunnen doen.

UPDATE 21:50 UUR:
Het plezierjacht is naar de oever gesleept. Daar zal de zoektocht naar de vermiste persoon, een 35-jarige vrouw uit Veenendaal, worden voortgezet.

Een woordvoerder van de politie doet hierover tegenover onze krant nog geen uitspraken.
Er zijn veel hulpdiensten aanwezig. De politie roept op om niet te gaan kijken in verband met de doorgang van de hulpdiensten op de dijken.

De zoekactie vindt plaats ter hoogte van recreatieterrein Salmsteke en het dorp Ameide. Het recreatiegebied is ontruimd en afgesloten.

Naast de duikteams zijn ook ambulances en een traumahelikopter opgeroepen.

Een aantal opvarenden is in veiligheid gebracht, één persoon wordt dus nog vermist.

Burgemeester Sjors Fröhlich van gemeente Vijfheerenlanden spreekt op Twitter van een ‘afschuwelijk ongeval’. ‘Ik leef mee met familie en vrienden die nog in grote onzekerheid verkeren. Veel dank aan de hulpdiensten die snel op het water waren’.


Ook burgemeester Laurens de Graaf van de gemeente Lopik heeft gereageerd:

(later meer)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie