Afbeelding
Foto: @Politie
update

Bij woninginvallen in Leerdam treft politie tienduizenden euro’s en verdovende middelen aan

17 feb, 07:33 112 1.693 keer gelezen

LEERDAM • Bij een aantal invallen in woningen in Leerdam en Delft zijn maandag grote geldbedragen en verdovende middelen aangetroffen. Voertuigen en designerartikelen zijn in beslag genomen. Vijf personen zijn aangehouden.

Inmiddels zijn de woningen op last van de gemeente Vijfheerenlanden gesloten en heeft de gemeente dwangsommen opgelegd, zo laat burgemeester Fröhlich via Twitter weten.

In 2019 startte een groot politieonderzoek naar een persoon die bij een controle een groot geldbedrag bij zich had. Het onderzoek leidde uiteindelijk naar een crimineel samenwerkingsverband. De politie en recherche in district West-Utrecht pakten het onderzoek breed op en stuitten uiteindelijk op een samenwerkingsverband dat verdacht wordt van handel in verdovende middelen.

Tienduizenden euro’s
Tijdens de onderzoeksperiode kreeg het team steeds meer zicht op het reilen en zeilen van het criminele samenwerkingsverband. Op basis van alle informatie zijn op maandag 15 februari vier woningen onderzocht. Drie in Leerdam en een in Delft. Daarbij zijn verdovende middelen en vele tienduizenden euro’s aangetroffen.

Ook zijn drie voertuigen in beslag genomen en een grote hoeveelheid designerartikelen, waaronder tassen, kleding en zonnebrillen.

Er zijn vijf verdachten aangehouden: drie mannen en twee vrouwen. Ze worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Buurtonderzoek
De politie, de gemeente Vijfheerenlanden en het Openbaar Ministerie hebben in het kader van de integrale aanpak van ondermijning, in een vroeg stadium de samenwerking opgezocht. Naar aanleiding van de bevindingen van dit strafrechtelijk onderzoek kan de gemeente Vijfheerenlanden besluiten om over te gaan tot het sluiten van woningen en/ of het opleggen van dwangsommen, zoals inmiddels ook is gebeurd. Dit om herhaling van deze criminele activiteiten binnen de gemeente Vijfheerenlanden te voorkomen.

De gemeente voert deze week een buurtonderzoek uit rondom de doorzochte woningen om zo ook het contact met de buurtbewoners te onderhouden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie