• Een impressie van de naast de Vlindertuin te bouwen, nieuwe Tielse bioscoop met café-restaurant.
• Een impressie van de naast de Vlindertuin te bouwen, nieuwe Tielse bioscoop met café-restaurant. Impressie: SYNRG Architects

Architect presenteert nieuwe bioscoop voor Tiel

Nieuws 4.256 keer gelezen

TIEL • Een exploitant kon dinsdag nog níet worden gepresenteerd, maar dat mag de pret niet drukken. Het vooruitzicht van een schitterende nieuwe bioscoop voor Tiel, waarvan SYNRG Architects uit Rotterdam de eerste plaatjes presenteerde, maakt veel goed. 

Er werd zelfs al een eerste filmpje gedraaid in de toekomstige bios aan de Koninginnestraat/Kloosterstraat, waar tot voor kort een jongerencentrum was gevestigd. Het architectenbureau had zelf alvast een ouderwets projectieschermpje met een driepoot neergezet. Nee, niet om ‘Oppenheimer’ of een Bond-film op te vertonen, maar om (vogelvlucht)beelden van het tamelijk definitieve bioscoop-/restaurantontwerp te laten zien.

Vijf filmzalen
De fundering van het bestaande pand wordt onderdeel van het nieuwe gebouw, waar het over een paar jaar goed toeven is. Want niet alleen kunnen er in de vijf zalen films worden bekeken, vooraf gezellig wat eten behoort straks ook tot de mogelijkheden. En wie dat bij daglicht doet, heeft ook nog eens uitzicht op die ‘s zomers prachtige, rustgevende Vlindertuin. Previews of afstudeerprojecten zien in de foyer, min-of-meer een zesde filmzaal, behoort straks ook tot de mogelijkheden.

Gevel met veel glas
Het ontwerp van het bioscoopgebouw zelf is, op de filmzalen zelf na natuurlijk, zo ‘open’ mogelijk. Met veel glas dus én heel mooi passend in de omgeving.

Liefhebbers van een heuse bioscoopbeleving moeten dus nog wel even geduld hebben, want er is - hoewel er met enkele kandidaten wordt onderhandeld - nog steeds geen definitieve exploitant. Dat kan overigens binnen nu en de komende weken zómaar veranderen.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dodenherdenking Zoelen en Kerk Avezaath dit jaar in een nieuw jasje Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Gun uw oude Tielse fiets een tweede leven en help een ander in het zadel Nieuws gisteren
Wethouder Monique Bettink-Pierik bij het muurwatertappunt.
Prins Willem-Alexanderschool in Beusichem neemt dansend muurwatertappunt in gebruik Nieuws 26 apr, 08:56

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden