• Rayan Dahri ontwijkt een tackle tegen Hertha.
• Rayan Dahri ontwijkt een tackle tegen Hertha. Foto: Serge Samramat

Focus’07 vervalt in herhaling en laat tegen Hertha weer kostbare punten liggen

Sport 1.149 keer gelezen

CULEMBORG • Focus’07 leed zaterdagmiddag op een fris sportpark Parijsch onnodig puntverlies tegen Hertha uit Vinkeveen. Het was een herhaling van de eerdere ontmoeting, die eveneens in een gelijkspel eindigde.

De thuisploeg begon zonder de sterk spelende Bastiaan Zantinge en de geblesseerde Yves Werkhoven, wat een uitdaging betekende voor trainers Rudy Wetzel en Jan De Blecourt om nieuwe impulsen te geven aan de voorhoede.

Voorzichtige start
Het spel begon voorzichtig aan beide kanten, maar in de 26e minuut kreeg Hertha de eerste grote kans, die echter niet benut werd in een 1-op-1 situatie met keeper Thimo Derks. Niet lang daarna brak Raul Beck in de 32e minuut de score open voor Focus’07 na een voorzet van zijn broer Lucas, wat het splinternieuwe digitale scorebord tot leven bracht.

Gevaarlijke vrije trap
Het leek een probleemloze eerste helft te worden voor Focus’07, tot een gevaarlijke vrije trap in de 42e minuut leidde tot een doelpunt voor Hertha, waardoor de ruststand op 1-1 kwam.

Doelpunt Focus’07

Na de rust kwam Focus’07 sterk terug. Slechts één minuut na de aftrap creëerde Daan Stigters ruimte voor zichzelf en dwong hij de keeper tot een redding, waarna Cristiaan Linden de rebound benutte: 2-1 voor Focus’07.

Scherpte in afronding ontbreekt
Kansen bleven komen voor Focus’07 in de tweede helft, maar het ontbrak aan scherpte in de afronding. Daan Stigters en Rayan Dahri waren actief betrokken, maar de voorsprong werd niet uitgebreid.

Bal verandert van richting
In de 80e minuut veranderde een ongelukkig eigen doelpunt van Mati de Gram een schijnbaar ongevaarlijk schot van Hertha van richting, waardoor keeper Derks kansloos was: 2-2.

Spannende minuten
Spannende minuten volgden, waarbij Focus’07 enkele gevaarlijke vrije trappen van Hertha weerstond. In de slotminuut kreeg Seppe Kraaij een uitgelezen kans om de wedstrijd te beslissen, maar zijn lob werd gemakkelijk gepakt door de keeper.

Handhaving bijna zeker
Het onnodige puntenverlies voor Focus’07 betekent dat handhaving in de competitie bijna zeker is, vooral gezien het puntenverlies van concurrent Brederodes tegen ‘t Goy. Toch overheerst de teleurstelling over dit gelijkspel, aangezien de wedstrijd al lang beslist had moeten zijn. Het team zal moeten leren van deze fouten en zich richten op de komende wedstrijden om het seizoen met ups en downs enigszins goed af te sluiten.

Abdel Al Ayachi
De Culemborgse Velden

Vriendenschaar tankt vertrouwen en haalt opnieuw flink uit

CULEMBORG • Vriendenschaar verstevigde zijn positie aan de top van het klassement door een overtuigende 6-0 overwinning op VIOD. De spelers tankten vertrouwen voor de spannende duels die nog komen.

Aanvankelijk was het spel wat terughoudend, met weinig doelkansen in de eerste 20 minuten. Maar een slimme hoekschop, kort genomen door Karim El Ghabzouri naar Ronan Hendriksen, zette Kevin Knossen in staat om met een kopbal Vriendenschaar op een 1-0 voorsprong te zetten. Slechts vijf minuten later verdubbelde Jesper van Ingen de score met een prachtige treffer vanuit een lastige hoek, waardoor de voorsprong werd uitgebreid naar 2-0.

Spectaculaire redding
VIOD probeerde terug te komen met een vrije trap, maar een spectaculaire redding van Michel Spong hield hun tegen. Ronan Hendriksen vergrootte vervolgens de voorsprong naar 3-0 na een schitterende actie van Jesper van Ingen. Een pechschot van Karim El Ghabzouri raakte de lat, anders was de voorsprong nog verder uitgebreid.

Vriendenschaar dominant
In de tweede helft bleef Vriendenschaar dominant, zij het wat afwachtend. Amine Lakhal zorgde voor dreiging vanaf links en tekende voor de 4-0. Na een overtreding op Jesper van Ingen kreeg de doelman van VIOD een rode kaart en Karim El Ghabzouri benutte de daaropvolgende strafschop koelbloedig, waardoor de score naar 5-0 werd getild.

Overtuigende zege
De invaller Dylan Boomhouwer, vers van de bank, onderschepte al snel een terugspeelbal en maakte moeiteloos het zesde doelpunt. Deze overtuigende zege plaatst Vriendenschaar nu bovenaan in de derde periode. De komende weken wachten echter “vier finales” tegen de top van de ranglijst. Als Vriendenschaar deze duels met succes afsluit, zal een feest in Terwijde los barsten

Derdeklasser SMVC FairPlay is het spoor bijster

CULEMBORG • Opnieuw leed SMVC FairPlay een nederlaag tegen Roda’46. Op sportpark Terweijde werd het 3-4. Met nog vier wedstrijden te gaan en slechts vijf punten voorsprong op concurrent PVC, dat een gunstiger schema heeft, groeien de zorgen van week tot week.

De wedstrijd begon goed voor FairPlay, met topscorer Jamal Aamri die in de 13e minuut de score opende. Roda’46 hield echter stand dankzij hun uitstekende keeper, waardoor de schade beperkt bleef en de hoop van de Leusdenaren levend werd gehouden.

Gelijkmaker Roda’46
In de tweede helft kwam Roda’46 sterk terug en maakte in de 60e minuut de gelijkmaker, wat de druk op FairPlay verhoogde. Desondanks herpakte FairPlay zich en kwam opnieuw op voorsprong dankzij Sayfedinne Oukhaiar, die de score op 2-1 bracht. De wedstrijd werd steeds intenser en Roda’46 trok opnieuw gelijk aan de andere kant.

Veerkracht
FairPlay toonde veerkracht en nam via Oualid El Abassi weer een voorsprong van 3-2. Echter, Roda’46 liet niet los en drong FairPlay stevig terug in hun eigen helft. Dit resulteerde in de gelijkmaker, waardoor de druk op FairPlay toenam.

Weg kwijt
Tot overmaat van ramp voor FairPlay scoorde Roda’46 in blessuretijd het winnende doelpunt, waardoor de eindstand op 3-4 kwam. FairPlay lijkt de laatste weken de weg kwijt te zijn en zal alle zeilen moeten bijzetten om zich te handhaven in de derdeklasse

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

• KEC Choir Academy.
Zelfverzekerd het podium op? Meld je aan voor de Choir Academy Nieuws 2 mei, 12:00
Dodenherdenking zaterdag 4 mei in Culemborg Nieuws 2 mei, 10:28
• Bezoekers tijdens een eerdere Open Dag in het Odensehuis Culemborg.
Open Dag in het Odensehuis Culemborg Nieuws 2 mei, 07:00
Pak een batje! Jeugdclinics bij Tafeltennisvereniging Gispen Sport 1 mei, 10:53
• Dieke Niekerk-van Zijl ontving een gouden speld vanwege haar 50-jarige lidmaatschap bij de PvdA.
Fractievoorzitter van de PvdA Yassin Dagdag zet twee Culemborgers in het zonnetje Nieuws 1 mei, 09:17
• Diane Bos is één van de finalisten van Miss Elite Diversity Netherlands 2024.
In badkleding en op hakken? Diane Bos durft het! Nieuws 1 mei, 07:00
• Wat er is gebeurd is nog niet duidelijk.
Ongeval met trein nabij station Culemborg: geen treinverkeer update 30 apr, 17:12