Afbeelding
Foto: aangeleverd
advertorial

Open dag in boomgaarden fruitbedrijf de Jong in Leerbroek

Algemeen 2.618 keer gelezen

LEERBROEK - Fruitteeltbedrijf de Jong in Leerbroek lanceert zaterdag 28 mei het nieuwe fruitmerk: De Fruit Connaisseur. De ondernemersfamilie viert dat met een open dag waar iedereen uit Vijfheerenlanden en omgeving een kijkje kan nemen om meer te weten te komen over de appel- en perenteelt.

Zo kunnen bezoekers een puzzeltocht door de boomgaard maken, eigen sap tappen, fruitige lekkernijen proeven van bijvoorbeeld Merel’s IJs of meedoen aan een heuse appelschilwedstrijd: wie de langste schil maakt, krijgt zelfs een appeltaart mee naar huis.

“We willen deze bijzondere dag graag vieren met bewoners uit de regio. Dat doen we met een Open Dag op het erf”, aldus Dirk de Jong. Met zijn broer Johan de Jong zijn zij de vierde generatie fruittelers en de smaakmakers achter het nieuwe fruitmerk: De Fruit Connaisseur.

Begrip in de omgeving
Al bijna 100 jaar wordt er door familie de Jong in Leerbroek fruit geteeld. In 1925 begon Piet de Jong met de teelt van groente en fruit om de producten met de bakfiets bij de mensen thuis te brengen. Inmiddels is de onderneming uitgegroeid tot een fruitbedrijf met meerdere specialismen gericht op de zakelijke markt. Maar overgrootvader Piet blijft voor de broers een grote inspiratiebron. Opnieuw willen zij direct aan de consument verkopen, maar dan met een moderne twist. “In de tijd van onze overgrootvader was de lokale verkoop van producten heel normaal. Er was verbinding tussen de boer en de consument, zo wist je precies waar je eten vandaan kwam. Die verbinding vinden wij belangrijk om zo iedereen te laten proeven en beleven dat ieder fruitras zijn eigen smaak, vorm en karakter heeft”, vertelt teler Johan. Daarom openen zij binnenkort de deuren van een webshop. 

Nieuw concept
In de webshop bestaat het assortiment uit vers fruit en overige streekproducten. Diverse appel- en perenrassen, sappen, jams, voordelige fruitpakketten, heerlijke recepten om mee te koken of bakken en nog veel meer. En alles wordt gemakkelijk per post bij thuisbezorgd. “De precieze inhoud houden we nog even een verrassing”, vertelt Dirk. “In de tussentijd kun je via de social media kanalen een kijkje achter de schermen nemen. Daarop worden mooie video’s gedeeld. En wie dat allemaal met eigen ogen wil bekijken is van harte welkom op de open dag.”

Tijd: 12.00-16.00 uur. Adres: Leerbroekseweg 16 in Leerbroek.

Aanmelden kan via www.defruitconnaisseur.nl of via Facebook.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden