Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
• Manouke Kuijs en Ralph van de Pol prolongeerden hun titel.
• Manouke Kuijs en Ralph van de Pol prolongeerden hun titel. (Foto: Aangeleverd)

Fotoquiz Vianen een groot succes

  •   keer gelezen

VIANEN • In de coronatijd daagden Jan Willem Olieman en Gerard Pater elkaar uit om lekker in beweging te blijven. Onderling hielden ze een fotoquiz. De één fotografeerde bekende en minder bekende plekken in en rondom Vianen, stuurde deze per WhatsApp naar de ander die vervolgens zo snel mogelijk de locatie opsnorde.

Met de gedachten ‘hoe goed ken jij je stad’ en ‘bewegen is gezond’ hebben Jan Willem en Gerard de Foto Quiz uitgerold voor een groter publiek. Dat werd goed ontvangen want de finale van de vijfde editie vond afgelopen zondag plaats. 

In de eerste drie rondes ontvingen de deelnemers elke twee weken vijf foto’s en gingen zij al lopend en fietsend op zoek naar de juiste plek. Vervolgens maakten ze een selfie en stuurden deze naar de organisatie. Wie niet alle plekken gevonden had of een fout antwoord gaf, viel af. Elke ronde kende een winnaar, die vervolgens in het zonnetje werd gezet door een lokale ondernemer met een leuk cadeau of een verrassingspakket.

Finale
Aan het einde van ronde drie waren er nog negen deelnemers over, zij mochten tegen elkaar strijden in de finale. “De finale zag er anders uit”, vertelde Gerard. “Alle finalisten ontvingen om exact 12:00 uur drie foto’s welke voor deze gelegenheid in een kleiner zoekgebied waren gemaakt.”

“Wie als eerste alle drie de plekken gevonden had was de winnaar.” Manouke Kuijs en Ralph van de Pol hadden hiervoor slechts 20 minuten nodig. Net als vorig jaar wonnen zij de fotoquiz en dus prolongeerden ze hun titel als Kennis Plek Keizer(in).

Kijken uit het raam
De prijsuitreiking vond plaats in de Kleine Klok. Deelnemers wisselden onder het genot van een hapje en een drankje hun ervaringen en hilarische momenten uit. Een van de deelnemers vertelde dat ze een plek op een foto niet gevonden kreeg. “Op een dag zit ik met visite thuis, kijk ik uit het raam naar het huis aan de overkant en voilà, de ontbrekende plek.”

Blijkbaar kent niet alleen Vianen fanatieke fotozoekers, want in Vleuten heeft de quiz zijn tweede editie ook al beleefd. Gerard licht toe: “Een collega van Jan Willem woont in Vleuten en was zo laaiend enthousiast dat ze de quiz daar ook wilde ervaren.”

Door Ingeborg Al

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten