Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
• Zomerweidedag 2021 vanuit de lucht.
• Zomerweidedag 2021 vanuit de lucht. (Foto: aangeleverd)

Hoef en Haag viert eerste lustrum uitgebreid

  •   keer gelezen

HOEF EN HAAG • Het dorp Hoef en Haag bestaat vijf jaar en dat wordt gevierd met een feestweek van 12 tot en met 18 juni. Hoogtepunt is de Zomerweidedag.

Het programma gedurende de feestweek is vooral gericht op inwoners van Hoef en Haag, maar de afsluitende en jaarlijks terugkerende Zomerweidedag, inclusief minikermis en foodtruckfestival, is voor álle inwoners van Vijfheerenlanden, geeft Jean-Paul van Haastert namens Dorpsvereniging Ons Hoef en Haag aan.

Het dorp Hoef en Haag aan de Lek tussen Vianen en Hagestein telt straks zo’n 1800 woningen. Inmiddels is meer dan de helft daarvan gebouwd. Om bewoners er het echte ‘dorpsgevoel’ te laten ervaren, zet gebiedsontwikkelaar Hoef en Haag CV samen met de dorpsvereniging verschillende activiteiten op poten. Zo grijpen ze het vijfjarig bestaan aan voor een feestweek. “Daarmee willen we iets teruggeven aan het dorp. We hopen dat dit dorpsfeest het begin is van een mooie traditie die door dorpsbewoners wordt voortgezet als wij over een paar jaar vertrokken zijn”, geven Jeroen Officier en Arjen van Dijk van Hoef en Haag CV aan in de speciale feestkrant.

Ontbijt
De feestweek begint op zondag 12 juni met een gezamenlijk ontbijt voor dorpsbewoners op de Brink. ‘s Middags is daar ook een muzikale borrel. Gedurende de week staan er nog tal van andere activiteiten op stapel, waaronder een kindermiddag en de Hoef en Haag Run.

Absoluut hoogtepunt van de festiviteiten is de Zomerweidedag op zaterdag 18 juni. Van Haastert: “Ondanks alle coronamaatregelen was de Zomerweidedag van 2021 een geslaagd evenement met ruim duizend bezoekers. Er was toen al veel te beleven, maar dit jaar heeft de dorpsvereniging besloten om het nog groter aan te pakken nu het allemaal weer kan. Nog meer dan voorgaande jaren hebben we ons best gedaan om een programma samen te stellen voor alle leeftijden en gezinssamenstellingen, zodat iedereen in en om het dorp zich welkom voelt.”

Ondernemersmarkt
Van negen uur ‘s ochtends tot elf uur ‘s avonds is er volop vermaak met activiteiten, workshops, kramen van lokale ondernemers, optredens en foodtrucks. “Veel ondernemers hebben het de afgelopen tijd zwaar gehad. Zij krijgen deze dag de kans om hun waren en diensten te promoten en hun bekendheid te vergroten op de ondernemersmarkt. Ook zijn er verschillende workshops en kunnen kinderen zich uitleven op een springkussen of rondkijken op de kinderboerderij. Voor echte durfals staat er een metershoge klimrots. Rond de lunch is er een optreden van illusionist Steven Kazàn en Nigel Voets sluit het dagprogramma af met een spetterende jongleeract en workshop. Maar dan is het nog niet uit met de pret, want om 17.00 uur start namelijk het foodtruckfestival op de Brink. De hele avond staat in het teken van gezelligheid met diverse optredens.”

Jean-Paul benadrukt dat dit alles slechts een greep is uit het uitgebreide programma. Het volledige programma staat op www.zomerweidedag.nl. De organisatie vraagt bezoekers nadrukkelijk om zich vooraf aan te melden op de website. “Dit in verband met de capaciteit, maar inloop gedurende de dag en avond is wel mogelijk.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten