• Christel van 't Pad met het lintje, bloemen en Sjors Fröhlich.
• Christel van 't Pad met het lintje, bloemen en Sjors Fröhlich. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Christel van ‘t Pad ontvangt Koninklijke onderscheiding tijdens laatste raadsvergadering

Algemeen 647 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Christel van ‘t Pad heeft gisteravond afscheid genomen van de gemeenteraad van Vijfheerenlanden. Tijdens de afscheidsraad werd van ‘t Pad in de schijnwerpers gezet én werd ze zelfs benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Burgemeester Sjors Fröhlich mocht de onderscheiding opspelden bij de 35-jarige Van ‘t Pad, die op haar 23e voor het eerst werd beëdigd als gemeenteraadslid namens de PvdA. In de jaren hiervoor was ze al een aantal jaar actief als steunfractielid voor diezelfde partij. 

Fractievoorzitter
In september 2011 werd ze zelfs benoemd tot fractievoorzitter. Van ‘t Pad stelde zich in 2014 en 2018 opnieuw verkiesbaar en nam opnieuw zitting in de gemeenteraad. Ook was ze voorzitter of plaatsvervangend voorzitter van diverse commissies.

In de toespraak van Fröhlich werd Christel van ’t Pad geroemd om haar doorzettingsvermogen en rechtvaardigheidsgevoel: “Ik heb buitengewoon veel bewondering voor uw inzet en betrokkenheid voor de samenleving gedurende zo’n lange tijd en op zo’n jonge leeftijd.” 

De Bazuin
Naast haar politieke vrijwilligerswerkzaamheden was Christel van ’t Pad ook zeven jaar opleidingscoördinator bij muziekvereniging De Bazuin in Leerdam en was ze in 2018 één van de initiatiefnemers van het Mamacafé in Leerdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden