Afbeelding
Foto: aangeleverd

VVD stelt vragen aan college over mogelijke woningbouw aan de Nieuwe Rijksweg in Lexmond

Algemeen 1.649 keer gelezen

LEXMOND • VVD Vijfheerenlanden stelt vragen aan het college over de woningbouw in Lexmond. De partij laat schriftelijk weten dat het op de hoogte is gesteld door een omwonende over de plannen van het college om een veldonderzoek te starten naar mogelijke woningbouw onder andere aan de Nieuwe Rijksweg 20 in het dorp. 

De VVD geeft aan dat als dit klopt, het college dit onderzoek zonder consultatie en instemming van de raad is gestart. De partij heeft grote bedenkingen bij de locatie aan de Rijskweg. De locatie wordt namelijk al meer dan vijftien jaar gebruikt als evenementenlocatie , bovendien hebben het Dorpsinitiatief Lexmond en Sportstichting Lexmond heldere plannen ontwikkeld voor het sportcomplex, waarin deze locatie aan de Rijksweg een volwaardig onderdeel vormt. 

Voldoende alternatieven

Die plannen werden onlangs gepresenteerd aan de politieke partijen uit Vijfheerenlanden tijdens de Politieke Ronde en kregen positieve reacties. De VVD ziet in Lexmond voldoende alternatieve mogelijkheden voor woningbouw. De partij vraagt nu aan het college of dat op de hoogte is van die plannen en of het bereid is om de locatie te schrappen als potentiele woningbouwlocatie. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden