Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
<p>Ann&eacute; Middendorp overhandigt de scheepsbel aan Margo Stolk.</p>

Anné Middendorp overhandigt de scheepsbel aan Margo Stolk.

(Foto: Henk Lammertink)

Oranjevereniging gaat Nationale Sleepbootdagen Vianen 2023 organiseren

  •   keer gelezen

VIANEN • Met het overhandigen van een scheepsbel heeft Anné Middendorp, voorzitter van de Stichting Nationale Sleepbootdagen Vianen (SNSV), de organisatie van de Sleepbootdagen formeel overgedragen aan Margo Stolk, voorzitter van de Stichting Oranjevereniging.

Vanaf begin december, toen de Oranjevereniging zich aanmeldde als belangstellende, is er overleg gevoerd tussen de twee stichtingen en de Vereniging de MotorSleepboot (VDMS). Dit leidde ertoe dat het bestuur van de VDMS haar vertrouwen uitsprak in het bestuur van de Oranjevereniging. Anné Middendorp heeft, als voormalig werknemer van Rijkswaterstaat en als binnenvaartondernemer, altijd samen met zijn team met groot plezier de Nationale Sleepbootdagen georganiseerd. 

Anné: “De werkgroep heeft jarenlang de organisatie op zich genomen. Sommige leden hebben inmiddels een respectabele leeftijd bereikt en andere leden waren na twintig jaar toe aan een nieuwe uitdaging. Daarnaast is het nu sowieso een goed moment om de organisatie over te dragen omdat, door de bebouwing van Sluiseiland, een andere aanpak noodzakelijk is. Dat kan toch het beste met een frisse nieuwe ploeg.”

Havendagen Woerden
De voorzitter van de Oranjevereniging is niet onbekend met de Nationale Sleepbootdagen. Als wethouder van Vianen heeft Margo Stolk jarenlang deel uitgemaakt van de jury voor de mooiste sleepboot en opduwer van het jaar.

Toeval of niet, na Vianen is Margo wethouder geworden in Woerden, waar zij betrokken raakte bij de organisatie van de Havendagen Woerden. Tot haar grote verrassing bleek de voorzitter van de Havendagen Woerden ook de voorzitter van de VDMS te zijn. 

Margo: “Doordat wij elkaar al kenden verliepen de gesprekken al direct soepel, dat wil echter niet zeggen dat de VDMS alles voor zoete koek slikte. Het bestuur van de Oranjevereniging moest echt wel wat garanties geven en toezeggingen doen aan de VDMS.”

Verjongen
Anné: “Na de editie van 2019 gaven de leden van de werkgroep aan te willen stoppen. Vanaf dat moment zijn wij op zoek gegaan naar opvolgers. In eerste instantie door mensen persoonlijk te benaderen en later door dit aan te geven in de pers. Helaas lukte het ons niet om op dat moment te verjongen. Toen bleek dat er voor de editie van 2021 toch nog ruimte beschikbaar was op Sluiseiland, besloot de werkgroep om nog eenmaal de schouders er onder te zetten. Helaas gingen de Sleepootdagen vanwege corona niet door en werd het stoppen van de werkgroep werkelijkheid. Wat overbleef was een noodkreet in de pers.”

Margo: “Dat was voor de Oranjevereniging het moment om te reageren. We hebben tot het laatste moment gewacht om ook anderen de kans te geven de organisatie van de Sleepbootdagen op te pakken. Wij zagen dat dit niet ging lukken en waren van mening dat het evenement te belangrijk voor Vianen was om het te laten schieten. In het besef dat door de veranderde situatie op Sluiseiland het evenement een ander karakter zou krijgen, en dat er veel uitdagingen op ons pad zou komen, hebben we contact opgenomen met SNSV.”

De SNSV is blij dat de Oranjevereniging zich heeft opgeworpen om de organisatie van Nationale Sleepbootdagen Vianen voort te zetten. Anné: “Ik wil de Oranjevereniging dan ook bedanken en wens hen veel sterkte bij de organisatie van de Nationale Sleepbootdagen Vianen in 2023.” 

Margo, kort en krachtig: “We gaan ervoor.”

door Henk Lammertink

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten