Logo hetkontakt.nl/vijfheerenlanden
Foto: nl.123.rf.com
ingezonden mededeling

Snel en praktisch jouw tuin inrichten

  •   keer gelezen

Je tuin inrichten? Zo doe je dit praktisch en snel.


Wil je snel en praktisch jouw tuin inrichten? Dan zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt doen, bijvoorbeeld door het plaatsen van kant en klaar heggen. En dat is slechts een van de vele manieren. 

Wij zochten uit welke opties er zoal zijn om jouw tuin praktisch en snel in te richten. Ben jij al benieuwd? Lees dan snel verder en ga direct aan de slag in de tuin met onze handige tips.

Koop cortenstaal plantenbakken
Een cortenstaal plantenbak is vrijwel onverwoestbaar. En dat is ook niet vreemd, want deze plantenbakken zijn vrij zwaar. Nadat je ze hebt geplaatst, kun je ze gewoon op dezelfde plek laten staan.

Deze plantenbakken zijn tevens vorstbestendig. Ze nemen namelijk geen vocht of water op. 

Ook zijn deze plantenbakken zeer stijlvol en op dit moment helemaal in. Niet voor niets staan ze in veel woonmagazines.

Kies voor kant en klaar heggen
Met een kant en klaar heg kun je direct van je tuin genieten. Je koopt een paar losse haagelementen en plant deze in je tuin, waarmee je direct klaar bent.

Je hoeft niet jaren te wachten tot de heg de juiste hoogte bereikt. Met een kant en klaar heg geef je je tuin een natuurlijke uitstraling. 

Ook heb je hier vrij weinig onderhoud aan. Je hoeft slechts twee keer per jaar de heg te snoeien, zodat deze er weer mooi bijstaat. 

Ook heb je volop privacy en beschutting in je tuin. Voorbijgangers en buren zullen met een heg niet direct in je tuin kunnen kijken. En dat is wel zo fijn.

Kies voor houtbouw in de tuin
Je kunt jouw tuin ook praktisch inrichten door te kiezen voor houtbouw in de tuin. Hout biedt namelijk een mooi contrast met gras of bestrating en kan dienen als een echte eyecatcher.

Plaats een mooie overkapping of ga voor een mooie houten schuur of veranda.

Plant een gazon aan
Door een gazon aan te leggen, breng je direct volop groen in de tuin. Ook is dit vrij goedkoop en kost het je vrij weinig onderhoud. Je hoeft enkel het gazon te maaien.

Door een gazon te planten kan het water ook beter weglopen. Dit in tegenstelling tot tegels, waar water lang op blijft liggen. 

Met een gazon heb je snel wat groen in eigen tuin. En het is ook nog eens zeer praktisch.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten