Paardenmarkt vuurwerk in 2017.
Paardenmarkt vuurwerk in 2017. Foto: Nico van Ganzewinkel

Bijna duidelijkheid lampionnenoptocht, kermis en vuurwerk in Vianen

Algemeen 1.528 keer gelezen

VIANEN • Er is bijna duidelijkheid over de lampionnenoptocht (dinsdagavond 12 oktober), de kermis (12 tot 16 oktober) en het vuurwerk (zaterdagavond 16 oktober) dat altijd in de week van de Paardenmarkt Vianen plaatsvindt. 

Het Paardenmarktcomité had eerder al besloten om de Paardenmarkt op woensdag 13 oktober niet door te laten gaan. “De Paardenmarkt Vianen is een groot evenement, wat betekent dat je de binnenstad moet afsluiten en met coronatoegangsbewijzen moet werken en dat is niet te doen.”

Het comité richt zich nu op de lampionnenoptocht, de kermis en het vuurwerk. 

“We hebben veelvuldig overleg met de gemeente. Zij zijn als vergunningverlener ook weer afhankelijk van de overheidsmaatregelen met betrekking tot corona, maar het ziet er positief uit. Kermissen mogen van de overheid plaatsvinden zonder coronatoegangsbewijzen en wij zien in het houden van een lampionnenoptocht voor de jeugd en het afsteken van vuurwerk in de buitenlucht ook geen probleem. We hopen dat de vergunning nu snel wordt afgegeven, zodat we verder kunnen met de organisatie”, aldus het Paardenmarktcomité.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden