Kinderen in Ethiopie halen drinkwater. Meisje met vuil en gefilterd water. Logo's van de 3 deelnemende scholen en Rotary logo.
Kinderen in Ethiopie halen drinkwater. Meisje met vuil en gefilterd water. Logo's van de 3 deelnemende scholen en Rotary logo. Foto: onbekend, rechtenvrij

Crowdfunding basisscholen uit de regio brengt 7000 euro op voor Ethiopië

Algemeen 160 keer gelezen

REGIO • Kinderen van drie basisscholen in Leerdam en Asperen, de Julianaschool, de Open Poort en de Calvijnschool, hebben met een crowdfunding actie 7000 euro bijeengebracht voor waterfilters in Ethiopië.

Dit initiatief werd door Rotary Leerdam, samen met de scholen, opgezet als alternatief voor het ‘Wandelen voor water’ project waar meerdere scholen in de regio al jaren aan meewerken. 

Doordat de actie geheel digitaal was en er dus geen contactmomenten nodig waren om sponsorgeld te verzamelen, kon deze actie wel doorgaan tijdens de huidige coronacrisis.

Vanwege het succes van de actie ontvingen de kinderen van de scholen een videobericht uit Ethiopië, waarin de kinderen werden bedankt voor hun inspanningen voor het project.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden