• Vier medaillewinnaars van DOS Vianen.
• Vier medaillewinnaars van DOS Vianen. Foto: Sanne Oost

Zes podiumplekken voor DOS Vianen

Sport 417 keer gelezen

AMERSFOORT • Met een keer goud, drie keer zilver en twee keer brons kan Gymnastiekvereniging DOS Vianen tevreden terugkijken op de kwalificaties van afgelopen weekend.

Tijdens de regionale kwalificatiewedstrijd in Amersfoort turnde juniore Phaedra Bogert in de vierde divisie een nieuwe sprong wat goed uitpakte. Het leverde haar zilver op.

Bij de junioren in de vijfde divisie was er zilver voor Ilse Voskuil en brons voor Quinty van Woerkom. Voskuil haalde de hoogste score op het onderdeel vloer. Van Woerkom was de beste op het onderdeel sprong. Beide turnsters lieten wat steken vallen op balk, maar hun podiumplaatsen zijn een goede stap richting kwalificatie voor de regiofinale. Veroline Oosterom werd in deze categorie zestiende.

De achtjarige turnsters Naomi Verberne pakte goud en Puck van 't Veen zilver bij de instap D1. Karlijn Bergevoet hield zich staande bij de pupillen 2 D1. Zij turnde drie goede toestellen, maar liet door enkele fouten punten liggen op het onderdeel balk. Haar vijfde plaats werd beloond met een bronzen medaille en dat is een knappe prestatie in dit nieuwe niveau.


 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden