• Op de fo• Regiokampioen Amy Binneveld met rechts Indy van der Krift (brons).
• Op de fo• Regiokampioen Amy Binneveld met rechts Indy van der Krift (brons). (Foto: Ramon Oost)

Amy Binneveld pakt regionale titel

  •   keer gelezen   Sport

AMERSFOORT • Tijdens een inhaalwedstrijd afgelopen zaterdag in Amersfoort is Amy Binneveld van Gymnastiekvereniging DOS Vianen uitgeroepen tot regiokampioen in de categorie instap D3.


Clubgenootje Indy van der Krift pakte het brons. Deze regiofinale was in juni afgelast vanwege de extreme hitte. De twaalf DOS-turnsters die zich hiervoor hadden gekwalificeerd kregen de mogelijkheid om zaterdag alsnog deze finale te turnen.

De achtjarige Amy Binneveld begon goed aan de wedstrijd met de hoogste score op brug. Ondanks een kleine fout op de balk bleef zij goed in de wedstrijd zitten en won ze verdiend de gouden medaille. Brons was er voor Indy van der Krift. Dat had ze vooral te danken aan een goed uitgevoerde brugoefening.

Top-10
Top 10-klasseringen waren er in de categorie Pupil 2, D3 voor Lorelei van Veen, Vera Salden en Linde Groenendijk. Van Veen turnde een uitstekende balkoefening maar viel met de snelle rol. Zij werd tiende. Salden werd achtste. Een bronzen medaille was er voor Linde Groenendijk. Haar derde plaats veroverde zij door goede oefeningen te turnen op de onderdelen brug, balk en vloer.

Zilver
Bij de junioren won Sem Verhoeks zilver. Ondanks de zenuwen turnde zij een uitstekende wedstrijd met de hoogste score op brug en een nieuw element op vloer. Amélie Lancee werd in deze categorie vierde en kreeg voor deze prestatie toch nog een bronzen medaille omgehangen.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier