• Danique Meijdam op het onderdeel vloer.
• Danique Meijdam op het onderdeel vloer. (Foto: Ramon Oost)

Turnsters DOS succesvol bij kwalificatiewedstrijden

  •   236 keer gelezen   Sport

AMERSFOORT/VARSSEVELD • Zes turnsters van gymnastiekvereniging DOS Vianen hebben tijdens wedstrijden in Amersfoort en Varsseveld kwalificatie kunnen afdwingen.

In Amersfoort werd de regiofinale gehouden voor turnsters uit de 4e en 5e divisie. DOS had in  deze finale drie troeven in handen. Phaedra Bogert (junior 4e divisie) turnde een nagenoeg foutloze wedstrijd en met een 11e plaats wist zij zich te plaatsen voor het districtskampioenschap over twee weken in Amsterdam. Door o.a. een val van de balk viel het doek voor Quinty van Woerkom en Ilse Voskuil (junioren 5e divisie) Zij werden resp. 22e en 33e.

Spanning
In het Gelderse Varsseveld kwamen maar liefst elf turnsters van DOS in actie tijdens de halve finale 3e divisie/N3/N4. Kwalificatie voor het bondkampioenschap en toestelfinales stond op het spel. De druk lag dit keer (nog) hoger omdat de finale volgend weekend in Vianen wordt gehouden en voor deze turnsters zou het geweldig zijn om voor eigen publiek te mogen turnen.

Jeugdturnsters Famke Vennema en Robin Schröder turnden een prima wedstrijd en kwalificeerden zich voor de meerkampfinale in Vianen. Ook de bijna 10-jarige Nynke Kampen (pupil 1, N3) zien we terug in de finale evenals Liese Altorffer die brons pakte bij de jeugd N4. Kampen en Altorffer plaatsten zich resp. ook nog voor de toestelfinales vloer en brug.

Bij de senioren pakte Danique Meijdam het goud. Meijdam draait een goed seizoen en won overtuigend deze halve finale waardoor ook zij in Vianen aantreedt voor het NK en toestelfinale brug. Haar winst betekent voor volgend seizoen ook promotie naar een hogere divisie.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }