• Danique Meijdam op het onderdeel vloer.
• Danique Meijdam op het onderdeel vloer. Foto: Ramon Oost

Turnsters DOS succesvol bij kwalificatiewedstrijden

Sport 316 keer gelezen

AMERSFOORT/VARSSEVELD • Zes turnsters van gymnastiekvereniging DOS Vianen hebben tijdens wedstrijden in Amersfoort en Varsseveld kwalificatie kunnen afdwingen.

In Amersfoort werd de regiofinale gehouden voor turnsters uit de 4e en 5e divisie. DOS had in  deze finale drie troeven in handen. Phaedra Bogert (junior 4e divisie) turnde een nagenoeg foutloze wedstrijd en met een 11e plaats wist zij zich te plaatsen voor het districtskampioenschap over twee weken in Amsterdam. Door o.a. een val van de balk viel het doek voor Quinty van Woerkom en Ilse Voskuil (junioren 5e divisie) Zij werden resp. 22e en 33e.

Spanning
In het Gelderse Varsseveld kwamen maar liefst elf turnsters van DOS in actie tijdens de halve finale 3e divisie/N3/N4. Kwalificatie voor het bondkampioenschap en toestelfinales stond op het spel. De druk lag dit keer (nog) hoger omdat de finale volgend weekend in Vianen wordt gehouden en voor deze turnsters zou het geweldig zijn om voor eigen publiek te mogen turnen.

Jeugdturnsters Famke Vennema en Robin Schröder turnden een prima wedstrijd en kwalificeerden zich voor de meerkampfinale in Vianen. Ook de bijna 10-jarige Nynke Kampen (pupil 1, N3) zien we terug in de finale evenals Liese Altorffer die brons pakte bij de jeugd N4. Kampen en Altorffer plaatsten zich resp. ook nog voor de toestelfinales vloer en brug.

Bij de senioren pakte Danique Meijdam het goud. Meijdam draait een goed seizoen en won overtuigend deze halve finale waardoor ook zij in Vianen aantreedt voor het NK en toestelfinale brug. Haar winst betekent voor volgend seizoen ook promotie naar een hogere divisie.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden