Foto: Peter Verbeek

LTV Vianen begint weer tot bloei te komen

  •   497 keer gelezen   Sport

VIANEN • LTV Vianen heeft sinds vorig jaar initiatieven ontplooid om weer een échte club te worden. Dat lijkt te gaan lukken. Niet alleen is het ledental met meer dan vijftig toegenomen, ook zijn er steeds meer mensen die tijd in de vereniging willen steken.

Met meer dan duizend leden was LTV Vianen ooit een van de grootste sportverenigingen van Vianen. Meegaande met de landelijke tendens werden er dat geleidelijk minder. Nog niet zo lang geleden werd zelfs de ondergrens van 330 bereikt. Dat was dramatisch voor een club die, met twaalf fantastische (gravel)banen, één van de beste accommodaties van Midden-Nederland is.

"Het roer moest drastisch om", vertelt Ruud Kortlever, verenigingsmens pur sang. "Ongeveer een jaar geleden is een wervingsteam geformeerd dat nauw samenwerkt met clubtrainer Michiel Vinkenburg. Hoofddoel is het werven van nieuwe leden én het behoud van de huidige leden. Dat is aardig gelukt, want we hebben weer meer dan 400 leden. Daarnaast hebben we een programma gemaakt met, naast het clubkampioenschap en het open toernooi, een zevental nieuwe en gezellige eendaagse evenementen voor alle doelgroepen."

Open dag
In februari is een dag voor jeugdleden gehouden, met spelletjes en tennisactiviteiten. Bijna dertig jongeren hebben het daar bar naar hun zin gehad. Komende zondag, tussen 12.00 en 14.30 uur, zal het nóg drukker worden op tennispark De Bult. Tijdens de open dag kunnen belangstellenden via gratis trainingen kennismaken met de sport. Zij kunnen, alleen die dag, kiezen voor een proeflidmaatschap van twee maanden, inclusief drie tennislessen, voor 35 euro. Dat is bovenop de lopende actie van 50 procent korting op het lidmaatschap van 2019. Bestaande leden, de organisatie mikt op vijftig deelnemers, zijn welkom bij het openingstoernooi. Ook kunnen die dag de ledenpassen en de competitiepapieren worden opgehaald.

Twee weken geleden is de algemene ledenvergadering gehouden. In goed overleg is afscheid genomen van het lang zittende bestuur. Het huidige bestuur telt vier leden: Ruud Zwaan (voorzitter), Willem-Jan Markenhof (accommodatie), Ronald Wilms (penningmeester) en Nicolette de Pauw (communicatie, werving en evenementen). De functie van secretaris is vacant. Alle bestuursleden gaan de bestaande commissies helpen bij hun het uitvoeren van hun taken.

"Maar we zijn er nog lang niet", merkt Kortlever op. "Gezien de capaciteit van ons tennispark moet LTV Vianen doorgroeien naar 600 leden om ook in de toekomst financieel gezond te blijven. Mijn persoonlijke doelstelling is om straks 800 leden te hebben. We zijn met succes op zoek gegaan naar bedrijven die een baan willen adopteren. Overal komen zwarte winddoeken die voor een mooie en chique uitstraling zorgen. LTV Vianen begint weer écht tot leven te komen."

Peter Verbeek

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK