Foto: Stockfoto 123RF

Nipt verlies voor heren Servia

  •   40 keer gelezen   Sport

CAPELLE A/D IJSSEL • De Viaanse volleybalheren van Servia verloren zaterdag in Capelle a/d IJssel nipt van Maatwerkers VCN: 3-2. Beide teams startten sterk. De passing van de Viaanse mannen was stukken beter dan in de thuiswedstrijd, toen een 0-4 nederlaag werd geleden.

Spelverdeler Wayne Hol kon vrij eenvoudig zijn aanvallers bedienen. Blokkerend lukte het nog niet zo goed om de mannen uit Capelle af te stoppen, waardoor het tot aan het einde van de set gelijk op ging. Bij een stand van 24-24 werd stormram Sjoerd Hendriks ingebracht. Met een prachtige ace en goed teamwerk werd de set binnengesleept: 24-26.

In de tweede set bleek Servia niet in staat om antwoord te geven op de hoge servicedruk van VCN. Halverwege de set was de voorsprong al opgelopen tot acht punten. Ook de wisselspelers wisten het tij niet te keren, waardoor de mannen uit Capelle onbedreigd de set uit konden spelen, 25-11. In de derde set startte Servia niet sterk. Al snel stond er een achterstand op het telbord waardoor er hard moest worden geknokt om mee te doen voor de setwinst. De servicedruk van Servia nam gedurende de set wat toe, waardoor er zicht bleef op de setwinst. Een eindsprint van VCN gooide echter roet in het eten: 25-22.

In de vierde set startte Servia met een gewijzigde opstelling en dat had effect. Het geloof in een goede afloop was terug en dat werd gesterkt door een snelle voorsprong. De hoge servicedruk van Servia gaf VCN geen kans om een goede aanval op te zetten. Servia had het blok ook beter georganiseerd, waardoor er weinig ballen aan Viaanse kant op de grond vielen: 15-25.

In de vijfde set was Servia geen schim meer van de vierde set. Al snel stonden de mannen op grote achterstand en moest er veel energie bij om de set te kantelen. Coach Mark Meuleman bracht de nodige wissels, maar ook dit leidde niet tot een ander spelbeeld. De mannen uit Capelle konden de set onbedreigd uitspelen: 15-7.

Zaterdag 19 januari speelt Servia thuis tegen VV Utrecht, om 16.30u in sporthal Helsdingen.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK