• Teamfoto, boven v.l.n.r.: Mariska van de Wiel, Sarah Peek, Yvon Verburg, Zoë Lubben en Lisanne van Verseveld, onder v.l.n.r.: Veere van Wuijckhuijse, Nienke Hendriks, Stefanie van Vliet en Noa Middelkoop.
• Teamfoto, boven v.l.n.r.: Mariska van de Wiel, Sarah Peek, Yvon Verburg, Zoë Lubben en Lisanne van Verseveld, onder v.l.n.r.: Veere van Wuijckhuijse, Nienke Hendriks, Stefanie van Vliet en Noa Middelkoop. (Foto: Aangeleverd)

Volle winst voor volleybaldames Servia

  •   308 keer gelezen   Sport

VIANEN • De volleybaldames van Servia wonnen hun eerste thuiswedstrijd afgetekend met 4-0 van De Valk Ds1 uit Montfoort.

In de oefenwedstijden bleek dat Servia zelf veel moeite had met de servicedruk van de tegenstanders. Door een mindere servicepass kwamen ze niet altijd goed in hun spel. In deze wedstrijd wisten ze dat om te draaien.

Met veel servicedruk hadden ze de tegenstander goed onder controle. Met mooie servicereeksen van onder andere Nienke Hendriks en Zoë Lubben konden ze in de eerste set snel een voorsprong opbouwen: 25-10.

In de tweede set liep het spel gelijk op met de tegenstander tot 11-10. Na een goede time-out van coaches Dominick van Bentum en Mark-Jan van Unnik serveerde Yvon Verburg de set uit en het werd 25-12.

Spannend
In de derde set werd de servicedruk van Servia minder, waardoor de dames van De Valk meer in hun spel kwamen. Servia ging mee rommelen met de tegenstander. Er werden onder andere veel persoonlijke fouten werden gemaakt. In de big points werden de dames weer wakker. Er werd weer voor elke bal gevochten en Viaanse dames wonnen de set nipt met 25-22. Nadat de dames van De Valk zo dichtbij waren gekomen, maar toch de set hadden verloren waren ze in de vierde set opgebroken. Servia kon de set uitspelen, het werd 25-14.

Komende week speelt Servia Ds1 uit tegen Taurus Ds4 in Houten.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }