Foto: Rick den Besten
fotoreportage

Red Impact derde in 'geweldige' thuiswedstrijd in Hoogblokland

  •   keer gelezen   Sport

HOOGBLOKLAND • Tractor- en truckpulling Hoogblokland staat definitief op de kaart. De duizenden bezoekers van het motorische geweld kregen vrijdagavond en zaterdag dubbel en dwars waar voor hun geld. Red Impact (Zijderveld) eindigde in het koningsnummers als derde.


Het evenement in Hoogblokland heeft de status die Meerkerk jarenlang had overgenomen. "We zijn dik tevreden", liet voorzitter Bastiaan de Groot zaterdagavond al weten. "We hebben een uniek concept dat we nog verder willen gaan uitbouwen."

Uniek was onder meer dat vrijdagavond de truckpullers van zowel NTTO als VTN in Hoogblokland in actie kwamen. "Het leverde een spektakel op dat zijn weerga niet kent", aldus De Groot. "De deelnemers hadden één en al lof voor de sfeer en voor de kwaliteit van de baan."

Zaterdag zorgden de supporters van Simply Green en Red Impact voor gezelligheid op de volgepakte tribunes.

"Dat sloeg over op de rest van het publiek." In de koningsklasse (4,5 ton Supersport Top) werd Red Impact (Zijderveld) derde en Simply Green (Brandwijk) vierde. Die klassering was voor Simply Green wel voldoende om -opnieuw- de nationele competitietitel te pakken. 

Laurens den Boer kwam in de finale met Simply Green tot 92.59 meter. Red Impact ging daar overheen, maar ook 96.69 meter bleek niet voldoende voor de winst. Die was voor Erik Peeters (101.44 meter), voor The Mystery (96.71 meter).

Zaterdag 15 september is de afsluiting van het seizoen met het NK in Tzum.

Balans
In de standaardklasse 3,5 ton reden de veertien deelnemers een enkele run. Die werd gewonnen door Wesley de With (Massey Ferguson Team Hagestein), die met zijn MF 1080 een afstand van 93,78 meter realiseerde. Ruud Boogers (Everdingen) die altijd startte in de klasse tot 2,5 ton, heeft de David Brown 990 geprepareerd om ook mee te doen bij de 3,5 tonners.

Hoewel het verdelen van de extra gewichten nog niet tot een optimale balans heeft geleid was Boogers op de taaie baan tevreden met zijn zevende plaats (83,65 meter). Kees Middelkoop (Zijderveld) had voor een te hoge versnelling gekozen, en voor hem zat de race er al na 12 centimeter op.

In de standaardklasse 5,5 ton was Corrina de With, eveneens van MF Team Hagestein, de beste van zeventien deelnemers. Met haar MF 1080-4 trok ze een afstand van 84,34 meter. In de klasse 4,5 ton bereikte geen van de regionale pullers het podium. Willeke Kornet (Zijderveld) werd vierde (85,18 meter, Maurice van Kippersluis uit Everdingen zevende (79,64 meter), terwijl Berry Terlouw (Everdingen) en Erik van der Heiden (Zijderveld) negende en tiende werden met 78,86 respectievelijk 77,87 meter.

Farmstockcompetitie
Zaterdag was, naast de 11 ton standaardklasse en de 9 ton bedrijvenklasse, gereserveerd voor de Farmstockcompetitie van Sport- en Supersport tractoren. In tegenstelling tot directe concurrent Little Red Poison kwalificeerde koploper Red Passion zich in de klasse Sport 2,5 ton Topniveau niet voor de finale. Aart de With stuurde zijn trekker met 101,31 meter naar de tweede plaats, en kwam daardoor in het tussenklassement met 194 punten op gelijke hoogte met Red Passion.

Tijdens de laatste wedstrijd in Halsteren, die pas na het NK wordt gehouden, wordt beslist wie competitiekampioen wordt. 

In de zwaarste standaardklassen maakten Lexmondse pullers de dienst uit. In de finale van de 7 tonners verplaatste Arco den Hartog de sleepwagen met zijn Deutz 13006 special over een afstand van 98,71 meter. Daarmee bleef hij Martijn van Zessen (Hei- en Boeicop), die tweede werd met 96,46 meter, royaal voor.

In de standaardklasse 9 ton eindigde Wim Kool op de derde plaats. In de standaardklasse 11 ton werd de Lexmondse winnaar Hanco Kok op het podium geflankeerd door dorpsgenoten Arnoud Sterk en Bert Kok.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier