• Mees Clausing
• Mees Clausing Foto: Aangeleverd

Mees Clausing geselecteerd voor Alpe Cimbra Cup

Sport 702 keer gelezen

HAGESTEIN • De jeugdige alpine skiër Mees Clausing uit Hagestein heeft zich op basis van goede resultaten tijdens wedstrijden in Oostenrijk al vroeg in het seizoen weten te kwalificeren voor de 47ste editie van 'Alpe Cimbra FIS Children Cup' in Italië. De internationale A-wedstrijd vindt plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart.

Deze wedstrijd (voorheen genaamd Topolino) wordt beschouwd als het officieuze WK Jeugd alpine skiën en is daarnaast ook één van de prestigieuze wedstrijd binnen het FIS Children-circuit. Het is de wedstrijd waar bijna alle landen hun beste skiërs naartoe sturen. Elk land mag een delegatie van maximum tien jonge atleten voordragen, met een maximum van vier per leeftijdscategorie en geslacht. Door de jaren heen groeide het aanzien van de wedstrijd zodanig door het deelnemersveld en de indrukwekkende erelijst jonge racers die uitgroeiden tot wereldsterren.

Deze wereldsterren wonnen ook al toe ze jong waren: Benjamin Raich (1991); Lindsey Vonn (1999, toen nog 'L. Kildow'); Anna Veith (2004, toen nog Anna Fenninger) en Lara Gut (2006). Maar ook de nieuwe grote namen sieren op de lijst: Mikaela Schiffrin won in 2010 de slalom en de reuzenslalom. Eén jaar daarvoor won Hendrick Kristoffersen.

Mees zal met nog 8 Nederlandse ski-talenten begin maart afreizen naar het Italiaanse Folgaria om Nederland te gaan vertegenwoordigen. Mees: "De afgelopen weken heb ik weer hard kunnen trainen in Oostenrijk met mijn ski-team Ski Racing Discovery. Mijn trainer is tevreden over mijn inzet en het is zelf fijn om te merken dat hetgeen dat ik oefen ook steeds beter kan toepassen in een wedstrijd. Maar, dat lukt nog niet altijd hoor! Ik moet nog veel leren."

Volgende wedstrijd
Voor het allemaal zover is vertrekt Mees eerst met zijn team richting de sneeuw voor de eerste FIS Children races en voor trainingen naar Slowakije (Interkritérium Vrátna)  en Tsjechie (Skiinterkriterium, Ricky ). Vervolgens reist hij op 6 februari af naar Slovenie, (Pokal Loka, Škofja Loka). Ook staat het Nederlands jeugdkampioenschap alpineskiën in Sankt Johann, Alpendorf nog op het programma  in de periode van 25 februari t/m 2 maart. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden