Tygo Bikker verliest tennisfinale bij provinciaal toernooi

Sport 510 keer gelezen

VIANEN • Op de banen van tennispark De Bult zijn afgelopen week de Provinciale Jeugd Kampioenschappen (PJK) gehouden. Tygo Bikker (ltv Vianen) bereikte de finale waarin hij in drie sets verloor van Luuk Kroeskop (Domstad).

Het niveau van de deelnemers aan de Provinciale Jeugd Kampioenschappen (PJK) was vrij hoog. Gemiddeld duurden de partijen 1,5 uur. Uitschieter op de eerste dag was een wedstrijd bij de meisjes tot 12 jaar die liefst 3 uur en een kwartier in beslag nam. Namens ltv Vianen was Mikel Lizzo (jongens onder 12 jaar) via een wild card toegelaten. Hij verloor echter zijn eerste partij en kwam er in de verliezersronde evenmin aan te pas.

Tygo Bikker, de andere Viaanse vertegenwoordiger in die categorie, kreeg een bye in de eerste ronde en stoomde daarna zonder al te veel moeite door naar de finale. Daarin kreeg hij te maken met de als tweede geplaatste Luuk Kroeskop. Die laatste won de openingsset met 6-3. Met agressief en aanvallend spel nam Tygo het heft in de volgende set in handen en hij won die met 6-0. In de beslissende set liet hij zich het spel echter opdringen. Tegen het einde maakte hij veel servicefouten met 6-2 verlies als gevolg.

Toernooi
Uit oogpunt van kostenbesparing en efficiënter werken heeft de KNLTB vorig jaar de tientallen districten opgeheven en gekozen voor provinciale kaders. In sportief opzicht betekent dat onder andere dat de districtstoernooien plaats gemaakt hebben voor provinciale kampioenschappen. De Viaanse Riet Sagius is gevraagd om de Provinciale Jeugd Kampioenschappen (PJK) als toernooileider voor haar rekening te nemen. "Men wilde die houden op de accommodatie van tc Domstad. Op mijn verzoek is echter gekozen voor het tennispark van ltv Vianen", vertelt Riet. "Het PJK is bedoeld voor jongens en meisjes tot 12, tot 14 en tot 16 jaar, uitsluitend enkelspel. De districtskampioenschappen stonden vorig jaar later op de kalender en dit kampioenschap is naar voren gehaald. Vanwege de paasvakantie was dat achteraf niet zo slim want er waren zo veel kinderen weg dat er slechts 71 deelnemers waren tegen vorig jaar 156."