ingezonden mededeling

FC Utrecht compenseert het falen van de 'koninklijke' KNVB

  •   68 keer gelezen

We zijn de laatste dagen weer een paar keer teruggeslingerd naar die verschrikkelijke gebeurtenis van 18 maart op het 24 Oktoberplein-Zuid in Utrecht. Zo was er onlangs het bericht dat de laffe aanslag een vierde slachtoffer heeft geëist en stond ook het voetbal in het teken van de beschieting in de hoofdstad van de provincie Utrecht. 

FC Utrecht en Feyenoord speelden in de Galgenwaard namelijk allebei met rouwbanden. Dat gebeurde bijna twee weken nadat het terreurdreigingsniveau in Utrecht voor het eerste in de geschiedenis was verhoogd tot het allerhoogste niveau. Of dat niet aan de wat late kant was voor dit gevaar? Inderdaad. Maar dat was in dit geval niet de schuld van FC Utrecht. Want terwijl de laffe beleidsbepalers bij de KNVB weigerden om het Nederlands Elftal met rouwbanden te laten spelen, deed FC Utrecht dat wel.

Door: Voetbalshirtskoning.nl

FC Utrecht - PSV: een beladen wedstrijd
De wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord was niet alleen een prachtig affiche uit de 27e speelronde van de Eredivisie, het zou ditmaal ook een wedstrijd worden met een wel heel speciaal tintje. Na de aanslag van 18 maart zou het namelijk de eerste keer worden dat FC Utrecht weer in eigen huis zou spelen en daarbij zou de club een statement maken. Met de minuut stilte werden de inmiddels 4 slachtoffers worden herdacht die om het leven kwamen bij de schietpartij die ons land opschrikte. Ook werden alle fans gevraagd om in de 18e minuut (verwijzend naar de datum waarop de aanslag plaatsvond) een minuut lang te applaudisseren. 

Een krachtig signaal van FC Utrecht
Daarmee hebben we het hiermee natuurlijk over een mooi gebaar, maar op zich lijkt ons dat niets meer dan redelijk. Het is immers het minste wat een voetbalteam en supporters gezamenlijk kunnen doen is om hun medeleven te betuigen. Toch geeft FC Utrecht met de minuut stilte en de rouwbanden een krachtig signaal af, want uitgerekend de KNVB zou weigeren om voorafgaand de wedstrijd tussen Nederland en Wit-Rusland op 21 maart 2019 een minuut stilte houden. De reden daarvoor? "Zou niet in het protocol passen". Verschillende supportersgroepen verlieten daarom een bijeenkomst met de KNVB en lieten hun afschuw blijken over het gebrek aan inlevingsvermogen. Wij hebben daarom diep respect voor FC Utrecht (en Feyenoord) die wel lieten zien de ernst van de situatie in Utrecht in te zien. Samen compenseerden zij het falen van de 'koninklijke' Nederlandse voetbalbond. 


 

Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK