Geheugenkabinet geopend in de Viaanse bibliotheek

  •   211 keer gelezen

VIANEN • Wethouder Tirtsa Kamstra opende zaterdag het Geheugenkabinet in Bibliotheek Vianen, er was muzikale omlijsting van Frank de Kleer. 

Het Geheugenkabinet is dé plek in Vianen voor iedereen die nieuwsgierig is naar alles wat met het geheugen te maken heeft.

Hoe leren baby's? Hoe werkt het puberbrein? Kun je je geheugen trainen? Wat als je vergeetachtig wordt? Het Geheugenkabinet beslaat het hele spectrum van onthouden en vergeten: van leuke thema's zoals begrijpen en het 'fit houden' van je geheugen tot serieuze onderwerpen zoals dementie en mantelzorg. Bezoekers vinden er naast een uitgebreide collectie boeken onder meer spellen, muziek en films. 

Samen met de werkgroep Dementievriendelijk Vianen en andere Viaanse organisaties gaat het Geheugenkabinet activiteiten organiseren om mantelzorgers en mensen met dementie te ondersteunen en om generaties met elkaar verbinden.

Tijdens de openingsuren van de Bibliotheek is het Geheugenkabinet open voor iedereen die meer wil weten over het geheugen, over de uiteenlopende activiteiten rondom dit onderwerp in Vianen of over de organisaties die op dit gebied werkzaam zijn. 

Het Geheugenkabinet is mede tot stand gekomen door het afscheidscadeau van de voormalige gemeente Vianen. Dankzij de vele inwoners van Vianen die in november 2018 op het Geheugenkabinet hebben gestemd kan de Bibliotheek dit nu realiseren.
 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK