Foto: 123rf.com

SGP Vijfheerenlanden: 'Stel enquête koopzondag uit'

  •   1092 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Volgens SGP Vijfheerenlanden zijn er onder inwoners nog veel vragen over de aanstaande enquête over de zondagopenstelling, zij dringt in vragen aan het college van B&W aan tot uitstel van het hele gebeuren. 

De partij heeft sowieso verschillende vraagtekens bij de manier waarop de enquête is opgetuigd, zo vraagt de SGP zich af waarom er digitaal gestemd mag worden. "Dit was niet de afspraak zoals verwoord in het coalitieakkoord", zo schrijft de partij. Ze noemt de stemwijze fraudegevoelig.

Ook denkt dat partij dat veel inwoners nog niet helemaal begrijpen waar ze voor stemmen. "Is voor iedere inwoner in onze gemeente wel helder dat bij hun 'ja' de verruiming niet betekent dat er enkele zondagen meer opengegaan wordt, maar dat de mogelijkheid bestaat dat de winkeliers 52 zondagen opengaan", vraagt de partij zich af.

De SGP heeft bovendien vragen over waarom stemgerechtigden alleen over hun eigen kern mogen stemmen. "Een voorbeeld: in Leerbroek is geen winkel en men winkelt of in Meerkerk of in Leerdam. De stemmen in Leerbroek hebben geen enkel effect op de kern waar ze wel effect zouden moeten hebben."

Volgens de partij zou het beter zijn als er een bijeenkomst over de enquête zou worden belegd, om de inwoners te informeren en de werkwijze toe te lichten. 

Stemgerechtigden uit Vijfheerenlanden kunnen tussen woensdag 20 maart en dinsdag 26 maart stemmen over de zondagopenstelling in hun kern. Dit kan digitaal én per brief. Alle stemgerechtigde inwoners van Vijfheerenlanden krijgen in week 11 - deze week dus - een brief thuisgestuurd, met daarin een uitnodiging en een persoonsgebonden code. Met die code kunnen zij, van woensdag 20 maart 08:00 uur tot en met dinsdag 26 maart 20:00 uur hun stem uitbrengen.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }