Foto: aangeleverd

Tweede Slow Food Markt Vianen bij Fort Everdingen

  •   643 keer gelezen

VIANEN • Op het terrein van Fort Everdingen vindt zaterdag 23 maart de tweede Slow Food Markt Vianen plaats. Brouwerij Duits & Lauret is ook dit jaar de trotse gastheer van deze streekmarkt.

Op het evenement laten boeren en producenten uit de regio hun producten zien, ruiken en proeven. Het gaat dan met name om telers, boeren, makers van het voedsel.

Zo is kaasboerderij Van Rossum present, met haar ambachtelijk gemaakte kazen. Zuster Evie, bekend van de hemelse hangop en zalige zoetigheden, laat bezoekers weer kennismaken met lokaal gemaakte producten. Ook champagnespecialist Tasty Sparkling is op de markt te vinden, deze bijzondere champagnes rijpen op Fort Everdingen. Landgoed Everstein kan natuurlijk ook niet ontbreken, de vrijwilligers verkopen eigen geteelde, biologische groenten en fruit. Het Giessenburgse Gansch Anders staat ook op de Slow Food Markt Vianen met haar assortiment vlees van verschillende soorten wild. Op de markt kunnen bezoekers ook lekker proeven van het ambachtelijke brood en banket van desembakker Schalkwijk. En bij de Betuwe imker kunnen ze met kinderen zelf rolkaarsen maken van bijenwas (en natuurlijk streekhoning proeven). Kwekerij Bijenkans is er met haar biologisch bijen- en vlinderplanten. Natuurlijk is ook het fortbier van Duits & Lauret volop aanwezig.

De toegang tot de markt is gratis, de markt is van 11:00 tot 17:00 uur. Deze markt is een gezamenlijk initiatief van Slow Food Utrecht, Cittaslow en Duits & Lauret.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }