Een eerbetoon aan Viaanse stadsschrijver John Toxopeus

  •   533 keer gelezen
Foto: aangeleverd

VIANEN • Op vrijdagavond 1 maart wordt in de Burgerzaal van het Stadhuis van Vianen een eerbetoon gebracht aan de onlangs overleden stadsschrijver John Toxopeus. Tijdens deze gelegenheid wordt ook zijn boek 'Mijn Vrijstad Vianen in Waterverhalen' gepresenteerd. 

Toxopeus rondde zijn nieuwste boek net voor zijn overlijden begin dit jaar af. De boekpresentatie was al voorbereid. De boekpresentatie krijgt nu een andere opzet. De inzet van John als schrijver in en voor Vrijstad Vianen wordt met deze avond gewaardeerd. 

Zo rijk als zijn nieuwste boek gevuld is, zal de avond zijn. John verbond zich met andere schrijvers, dichters en kunstenaars in Vianen en dit is terug te zien in zijn boek. Werken van Gert Strengholt illustreren de 100 korte verhalen.

Frank de Kleer
Woorden, foto's, schilderijen en muziek van Frank de Kleer vullen de avond. "Kom kijken, luisteren en je hullen in de humoristische, gevatte verhalen van John Toxopeus over Vrijstad Vianen en het Waterjaar", zegt citymanager Martine van Amerongen in een persbericht.  "Vianen toont met het Waterjaar haar identiteit en John helpt mee deze identiteit naar buiten te brengen."

Vianen is onlosmakelijk verbonden met het water. En John is onlosmakelijk verbonden met schrijven. Het Waterjaar vormde een uitstekende inspiratiebron voor John om zijn gevatte, humoristische blik los te laten op alles wat er gebeurde in het eerste half jaar van het Waterjaar in zijn geliefde stad. Het Waterjaar biedt tot en met juni 2019 activiteiten en evenementen.

De inloop op vrijdag 1 maart is vanaf 19:30 uur. Het programma start om 20:00 uur. De toegang is gratis en iedereen is welkom. 

Meer informatie over het boek en het Waterjaar is te vinden op vrijstadvianen.nl

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK