• Sanne Oost turnde een nagenoeg foutloze oefening.
• Sanne Oost turnde een nagenoeg foutloze oefening. (Foto: Ramon Oost)

Vier gouden plakken voor DOS-Vianen

  •   317 keer gelezen

AMSTERDAM •  Turnsters van gymnastiekvereniging DOS Vianen hebben het nieuwe jaar florissant ingezet. Tijdens de regionale kwalificatiewedstrijden was er goud voor Sanne Oost, Suzanne Barzilay, Liese Altorffer en Nine Klazema.

Kwalificatie
Het doel van afgelopen weekend was kwalificeren voor de landelijke competitie. Bij de senioren 2e divisie had DOS maar liefst vijf troeven in handen. Met balk als eerste onderdeel kon het alle kanten op gaan.

Sanne Oost turnde een nagenoeg foutloze oefening en met haar 12,0 punten, zette zij direct de juiste koers in. Deze vorm kon zij op alle toestellen vasthouden waardoor ze goud in de wacht sleepte en kwalificatie afdwong.

Ook de andere senioren Hannah Hijmering, Bailey Lenting, Margot de Boer en Chloé Gielen kwalificeerden zich. Met name Hijmering en Lenting revancheerden zich ten opzichte van de vorige wedstrijd.

Bij de junioren 2e divisie en in de categorie jeugd 1, N3 wisten resp. Noa-Mae Blackwell en Manon Schuur zich ook te plaatsen voor de landelijke wedstrijden die in maart van start gaan.

Dubbel
Suzanne Barzilay (instap N2) en Liese Altorffer (jeugd 1, N4) hadden de eerste kwalificatie al op hun naam geschreven en zondag deden ze dit nog eens dunnetjes over. Ook bij deze tweede kwalificatie turnden zij uitstekende oefeningen en lieten de concurrentie ver achter zich. Ook dit duo gaat in maart de strijd aan in de landelijke competitie evenals Nine Klazema (jeugd 2e divisie) die na een uitstekende wedstrijd ook met goud huiswaarts ging.

 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }