• John Toxopeus tijdens de opening van de Kinderboekenweek in de Viaanse bibliotheek, in 2016.
• John Toxopeus tijdens de opening van de Kinderboekenweek in de Viaanse bibliotheek, in 2016. Foto: Nico van Ganzewinkel

Stadsschrijver John Toxopeus overleden

Algemeen 2.203 keer gelezen

VIANEN • De Viaanse stadsschrijver John Toxopeus (72) is deze week overleden aan de gevolgen van longkanker.

Toxopeus was het hele jaar 2018 nog bezig geweest met de voorbereiding van zijn nieuwe boek 'Mijn Vrijstad Vianen in Waterverhalen', een bundel van honderd zeer korte verhalen. "Vianen bespied door een vissenoog, soms een lachspiegel, soms een dankbare prooi", zoals hij zelf nog heeft geschreven op de achterflap van zijn boek. Het boek zou eind januari/begin februari worden gepresenteerd.

In 2013 debuteerde Toxopeus met zijn verhalenbundel Desnoods met harde hand. In juni 2014 verscheen zijn roman We doen of er niets aan de hand is en in september 2015 zijn roman Wie de jeugd heeft kan wel janken. In oktober 2016 verscheen Zo zien de mensen het graag, een bundel verhalen (fictie/satire) waarin bekende Nederlanders een belangrijke rol spelen.

Toxopeus publiceerde in Nederlandse en Vlaamse literaire tijdschriften waaronder De Brakke Hond, De Tweede Ronde, Deus ex Machina, Extaze, Gierik & Nieuw Vlaams Tijdschrift, Kluger Hans, KortVerhaal, Passionate Magazine en Tirade. Bij schrijfwedstrijden won hij verschillende prijzen, waaronder de Literaire Prijs van de Provincie Gelderland.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden