Afbeelding

PvdA VHL wil meer betaalbare starters- en seniorenwoningen

Algemeen 337 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De PvdA wil dat er meer betaalbare starters- en seniorenwoningen worden gebouwd voor de inwoners van Vijfheerenlanden. Dit verhoogt volgens de sociaal-democraten de leefbaarheid. 

"Met de keus voor Woongaard komen er drie woningcorporaties in het gebied", zegt lijsttrekker Joop van Montfoort. "We moeten snel prestatieafspraken maken met de corporaties, waarin we aansturen op meer betaalbare woningen."

Uit de gesprekken die Van Montfoort heeft gevoerd met inwoners uit de verschillende kernen, blijkt dat er overal behoefte is aan betaalbare starters- en seniorenwoningen. "Met de huidige woningmarkt is het voor starters bijna onmogelijk om een woning binnen de eigen kern te vinden. Veel jeugd vertrekt noodgedwongen naar elders."

Kleinere seniorenwoning
En voor senioren is het volgens Van Montfoort niet anders. "Laatst werd ik gebeld door een mevrouw uit Hagestein. Haar 70-jarige moeder vindt het tijd om haar eengezinswoning te verruilen voor een kleinere seniorenwoning. Met een inschrijftijd van bijna 30 jaar reageert ze op een recent vrijgekomen seniorenwoning. Maar helaas, de huurprijzen zijn zo hoog dat ze met haar weduwepensioentje twintig euro per maand te kort komt. Door dit beleid komt mevrouw nooit in aanmerking voor een seniorenwoning in Hagestein."

Van Montfoort kan zich daar over opwinden. "Dan woon je dus je hele leven in Hagestein en wordt je door de hoge huurprijzen gedwongen om het dorp na meer dan 70 jaar te verlaten, omdat je kleiner wil wonen. Het logische gevolg van dit wanbeleid, is dat mevrouw zo lang de gezondheid het toelaat, blijft wonen in haar eengezinswoning. Van dit soort verhalen krijg ik tranen in mijn ogen. Als we de kernen leefbaar willen houden moeten we zorgen dat onze inwoners de kans krijgen om, in dit geval, in Hagestein te blijven wonen. Het beleid moet drastisch worden gewijzigd en hier zal ik als sociaaldemocraat voor blijven strijden.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Auto botst tegen boom op Burgemeester Jonkheer Hoeufftlaan in Vianen 112 15 uur geleden
Afbeelding
Stroomstoring in Meerkerk en Noordeloos: 564 huishoudens zonder stroom Nieuws 6 mei, 14:24
• Burgemeester Sjors Fröhlich (vooraan met grijze jas en ambtsketen) gaf op 4 mei een toespraak.
4 mei-toespraak burgemeester Sjors Fröhlich: 'Besef dat we in vrijheid mogen leven steeds groter' Nieuws 6 mei, 11:52

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden